Ryan Gosling Keanu Reeves Jim Carrey színész mozi Kanada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi a közös Jim Carrey-ben, Stana Katicban, Keanu Reevesben, Nina Dobrevben és Ryan Goslingban? Mind sikeresek, dögösek, színészek és Kanadából származnak. Vajon a jégkorongnak, a juharszirupnak és a fánknak köszönhetik sikereiket? Összeállításunkból most kiderül, hogyan tudtak kanadai sztárjaink Hollywoodban is a csúcsra törni.

Jim Carrey

Jim Carrey Forrás: Getty Images

Ki ne ismerné Mr. Gumiarcot, azaz a kétszeres Golden Globe-díjas Jim Carrey-t?! A színész fiatalkora nem a csillogásról szólt, egészen kicsi volt, amikor a család nehéz anyagi helyzetbe került. Jim 16 évesen otthagyta a középiskolát, hogy egy gyár mosdójának takarításával próbálja növelni a családi kasszát. Végül 17 évesen úgy döntött, Los Angelesbe költözik, ahol a The Comedy Store-ban kezdett el dolgozni. Carrey karrierje kezdetén több kisebb produkcióban is szerepelt, az igazi nagy áttörést az 1994-es Ace Ventura: Az állati nyomozó című vígjáték hozta meg számára. Legismertebb filmjei a Dumb és Dumber – Dilibogyók, A Maszk, A kábelbarát, A Mindörökké Batman, A minden6ó, Az igenember és az Ace Ventura 2.: Hív a természet. Jim Carrey 2001 óta nem szerepelt sorozatban, de most beadta a derekát, szeptemberben elkezdte forgatni a Kidding című sorozatot.

Stana Katic

Stana Katic Forrás: ABC

A tehetséges és gyönyörű Stana Katic szintén a mesés Kanadából származik. Szerb apja és horvát származású anyja Jugoszláviából emigrált a kanadai Hamiltonba. A színésznő családjával együtt költözött az Illinois állambeli Aurórába, de még jó pár évig ingázott Kanada és az USA között. Stana karrierje elején több kisebb szerepben a Hősök vagy a 24 című sorozatokban is feltűnt, de szerepelt a Quantum csendje című James Bond-filmben is. A dögös színésznő a Castle című sorozattal tört be a köztudatba, jelenleg az AXN-en futó Elfeledve című sorozatban láthatjuk, ahol FBI-ügynök karaktere nemcsak családját, de karrierjét is elvesztette. Emily 6 év fogság után megpróbálja összerakni elfeledett emlékeit és megmaradt élete darabjait, miközben egy gyilkossági ügybe keveredve tisztáznia kell ártatlanságát.

Keanu Reeves

Keanu Reeves Forrás: Getty Images

Az angol-kanadai színészt Keanu Reevest méltán választották meg pályafutása során többször a legszexibb férfi színésznek. Libanonban született, szülei korai válása miatt édesanyjával először New Yorkba költözött, végül Torontóban telepedtek le. Apját kábítószerbirtoklás miatt letartóztatták. 1993-ban elvesztette legjobb barátját kábítószer-túladagolás miatt. 1999-ben Jennifer Syme-mal közös kislányuk halva született, 2 évvel később pedig Syme halálos autóbalesetet szenvedett. Reevesnek két húga van, Kim, aki leukémiában szenved, és Karina. A magánéletében megélt tragédiák ellenére Keanu karrierjében óriási sikereket ért el. A nagy áttörést a Veszedelmes viszonyok hozta meg számára, azóta olyan filmekben láthattuk, mint a Féktelenül, Az ördög ügyvédje, a Mátrix-trilógia, vagy a romantikusabb Ház a tónál és az Édes november.

Nina Dobrev

Nina Dobrev Forrás: Getty Images

A Vámpírnaplók sztárja Nina Dobrev is Kanadában nőtt fel. A bolgár származású színésznő 2 éves korában költözött családjával Torontóba. Pályafutását modellként kezdte, de mellette tanulmányait sem hanyagolta, a torontói Ryerson Egyetemen szociológiát tanult. A színésznő 2001-ben döntött úgy, hogy karrierjére fókuszál és otthagyta az iskolát. A modellből lett színésznő olyan filmekben játszott, mint az Egy különös srác feljegyzései, a Cloe - A kisértés iskolája, vagy a Degrassi gimi. Az igazi sikert a Vámpírnaplók hozta meg számára, amiért 2010-ben Teen Choice-díjat is kapott, mint a legjobb új női szereplő, és mint a legjobb női szereplő fantasy/sci-fi tévésorozatban.

Ryan Gosling

Ryan Gosling Forrás: Getty Images

A kétszeresen Oscar-díjra jelölt, Golden Globe-díjas Ryan Gosling egy papírfeldolgozó gyárra központosult kisvárosban, Cornwallban nevelkedett. A kis Ryan az iskolában nem találta a helyét, társaival állandó verekedésbe keveredett, végül édesanyja 10 éves korában kivette az iskolából, és otthon taníttatta. Gosling csak szórakozásból ment el a The Mickey Mouse Club válogatására, ahol végül Britney Spears, Christina Aguilera és Justin Timberlake mellett szerepelt. Ezt követően több kisebb sorozatban is feltűnt, de hírneve 2001-ben érte el Amerikát, a nagy visszhangot kiváltó A hitetlen című drámában nyújtott alakításával. Azóta a zenész és filmproducer olyan filmekben játszott, mint a Szerelmünk lapjai, Az örült, dilis, szerelem, vagy éppen a Kaliforniai álom. Legutóbbi filmje a Szárnyas fejvadász 2049 nemrég került a magyar mozikba. A színész napjainkban is sokat ingázik Kanada és az USA között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.