81. születésnapja alkalmából összegyűjtöttük Müller Péter legszebb gondolatait

Forrás: Life.hu -
bölcsességek Müller Péter születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma, azaz december 1-jén ünnepli Müller Péter a 81. születésnapját. Ezúton is sok boldogságot küldünk sztárszerzőnknek, akivel tavaly ilyenkor egy átfogó interjút készítettünk életének legszebb pillanatairól. Az interjút ITT olvashatod. Ezúttal pedig e jeles nap alkalmából összegyűjtöttük a kedvenc idézeteinket tőle. Fogadjátok szeretettel!

Ha azt mondod, „Olyannak szeretlek, amilyen vagy!" – nem szeretsz igazán. Ha valóban szeretnél, többnek látnál, mint amilyen vagyok.

A „Nekem így vagy jó, ahogy vagy", nem a szeretet szavai. A kertedet sem fogadod el, ha gazos, a kutyádat sem, ha loncsos, mert ha szeretsz bárkit, bármit, gondozod. Önmagadat is.

Boldog születésnapot: 81 éves lett Müller Péter Forrás: Life.hu

Ha ölel a párod, és te átfogod meztelen testét, ne arra gondolj szeretkezés közben, hogy „gyereket akarok! gyereket akarok!"... hanem arra, hogy „szeretlek! szeretlek!"...És ha erre még jön egy gyerek is, tekintsd ráadásnak, és köszönd meg az Istennek!

Az igazi szeretet szabadságból van szőve. Ezért eltéphetetlen. Nincs benne enyém, tiéd, nincs benne félelem. Ez az, amit nem ismerünk – mert nem tudunk igazán szeretni.

Egymásban lakni még akkor is nehéz, ha szeretjük egymást. Az „együtt" még így is börtönné válhat. Egyetlen pillanat alatt - ha megtörik a varázs.

Ha magadat nem szereted, senkit sem szerethetsz.

Szárnyak nélkül lehet élni – de nem érdemes.

Istenem, adj egy embert, egyetlen egyet, aki szeret! Akinél nem kényszerülök önvédelemre! Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni! Akit beengedek magamba: „Ilyen vagyok, igen, minden jóval, rosszal, minden félelmemmel, zűrömmel, gyengeségemmel együtt!" Adj egyetlen embert, aki valóban szeret!

Gyengéden simogatni csak erős kézzel lehet.

Hogy mennyire szeret valaki, azt onnan tudod egészen pontosan bemérni, hogy mennyire tudja a hibáidat megbocsátani.

Hogyan lehet legyőzni a depressziódat? Úgy, hogyha megtalálod magadban azt, aki nem depressziós.

A hűség a legszebb emberi tulajdonság. És néha a legfájdalmasabb is. Mert ahhoz, hogy valakihez hű légy, a másikhoz hűtlennek kell lenni. Valakit el kell árulni.

A hűség a legszebb emberi tulajdonság. Forrás: Thinkstock

Egyedül akkor vagy, ha nincs senkid – magányos akkor, ha a legjobb társaságban, önmagaddal vagy. Ha a lelked a barátod.

Fölemelkedni arra a magasságra, ahonnan magadat, mint idegent láthatod, igen szükséges dolog. Ez az emberi lélek legmagasabb rendű aktusa.

Nem tudsz olyan közel lenni hozzám, hogy ne hiányoznál szüntelenül.

Ha szeretlek: ismerlek. És ha nem ismerlek, nem is szerethetlek igazán.

Vedd ki a gyereked olyan iskolából, ahol gyűlölik, vagy akárcsak nem szeretik. Megnyomorítják.

Az angyalok azt üzenik neked, hogy nagyon fontos vagy az Istennek! Nemcsak magadnak, Neki is létfontosságú, hogy vagy!

Minden szerelem úgy lép az életünkbe, hogy megfoszt a szabadságunktól. Ha belemegyünk, nem tehetjük azt, amit akarunk. Csak azt, amit a szerelem akar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.