Sztárok, akik karácsonykor haltak meg

Forrás: Giphy -
Dean Martin Eartha Kitt George Michael James Brown Charlie Chaplin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony a szeretet ünnepe, de sajnos ez nem jelenti azt, hogy a halál ilyenkor nem kopogtat be senkihez. A világsztárokat sem kerüli el.

George Michael

A veszteség érzése még viszonylag friss, hiszen az 53 éves sztár tavaly karácsonykor, december 25-én veszítette életét. A halála okát sokáig nem tudtuk, többen is öngyilkosságra gyanakodtak, de a volt élettársa szerint ez biztosan nem igaz, ugyanis 2017-ben gyermek-örökbefogadást is terveztek, George pedig egyáltalán nem akart meghalni.

Később kiderült, hogy szívelégtelenség okozta a halálát. A temetése sem zajlott problémamentesen, ugyanis párja, Fadi Fawaz késve érkezett meg a szertartásra, amit többen is szóvá tettek.

George Michael Forrás: Getty Images

Dean Martin

Az olasz származású amerikai énekes halála mindenkit megrendített, pedig nem volt váratlan, ugyanis a híresség tudőrákban szenvedett. Erős dohányos hírében állt, és a szükséges kezeléseket is elutasította, így 1995. december 25-én akut légzési elégtelenség és tüdőtágulat következtében elhunyt.

Színészként és zenészként is hatalmas hírnévre tett szert. Első filmszerepét a Tízezer hálószoba (1957) című produkcióban kapta, ekkor ismerkedett meg Frank Sinatrával is. Ezután egymást követték a jobbnál-jobb szerepek, és természetesen, emellett még az énekesi karrierjét is egyengette. Számos világhírű slágert köszönhetünk neki, mint például a That's Amore (1953), a Volare (1958), vagy az Everybody Loves Somebody.

Dean Martin Forrás: Getty Images

Charlie Chaplin

Kalap, kackiás bajusz, csetlő-botló sétabot és kerekre nyilt, őszinte szemek - legtöbbünk így emlékszik Charlie Chaplinre, aki millókat nevettetett meg az emberiség történetének talán legsötétebb éveiben. Ironikus humora és virtuóz tehetsége mellett persze házasságairól is hires volt a férfi, aki négy asszonyt vezetett oltár elé kalandos élete során.

A hírek szerint kb. 2000 nővel volt szexuális kapcsolata, és többen is beszámoltak bizonyos perverz szokásairól. Előszeretettel házasodott tizenéves lányokkal, az utolsó felesége is 17 volt, mikor kimondta a boldogító igent az akkor 54 éves Chaplin oldalán. Együtt is voltak a híresség haláláig, ami 88 éves korában, 1977. december 25-én következett be.

Charlie Chaplin Forrás: Giphy

Eartha Kitt

A híres amerikai énekesnő, táncosnő és színésznő vastagbélrákkal küzdött. Egy kórházi ágyon érte utol a halál, 81 éves korában. Hónapokon át kezelték, de sajnos nem sikerült legyőzni a retteget kórt.

A többszörös Emmy- és Annie-díjas művésznőt egész Hollywood gyászolta, mikor 2008. december 25-én végleg elment. Sokan nem tudják, hogy a karrierje kabarékkal kezdődött, ugyanis a mély, duruzsoló hangját szinte mindenki azonnal megkedvelte. A siker pedig szinte garantált volt: többtucat lemezt adott ki, és több, mint 30 egész estés filmben szerepelt.

Vic Chesnutt

Az amerikai férfi története azért különleges, mert noha soha nem ért el átütő sikert, és sosem voltak toplistás slágerei, zenetörténeti szempontból mégis egy ikonikus személynek számít. Elérte, hogy ne csak egy tolókocsis zenészt lássanak benne az emberek, hanem az ízig-vérig dalszerzőt. Chesnutt már 5 éves korában is dalokat komponált, de komolyabban az autóbalesete után kezdett el ezzel foglalkozni, ugyanis a tragédia következtében egy életre tolókocsiba kényszerült.

Előadásmódja és a dalszövegei mindenkit lenyűgöztek, pedig nem volt különösebb hangterjedelme vagy csodálatraméltó hangszíne. Mégis volt a számaiban valami varázslat, amit megfogalmazni nem lehet, de mindenki érezte. 1993-ban az állandó egészségügyi problémákkal küzdő zenészek tiszteletére készített lemezen olyan sztárok énekelték a dalait, mint Madonna, a Smashing Pumpkins, a Garbage. vagy az REM. Chesnutt állapota azonban az évek alatt folyamatosan romlott, ezért többször is öngyilkossági kísérletet hajtott végre.

Végül 2009 telén izomlazító túladagolása miatt került kórházba, majd kómába esett, december 25-én pedig életét vesztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.