9 ezer éve élt tinédzser lány arcát rekonstruálták a kutatók

tinédzser régész 3D Görögország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemzetközi kutatócsoportnak sikerült egy 9 ezer évvel ezelőtt élt tinédzser arcát rekonstruálnia.

A régészek Avginak, azaz Hajnalnak nevezték el azt a nagyjából 9 ezer éve élt lányt, akinek koponyáját 1993-ban találták meg a Görögországban, a Theopetra-barlangban. A szakembereknek most 3D nyomtató segítségével sikerült megalkotniuk a lány arcát, amit most az athéni Akropolisz Múzeumban ki is állítottak – számolt be róla az IFL Science.

Feltételezések szerint Avgi 15-18 éves lehetett, de a halálának körülményeire nem sikerült rájönniük a kutatóknak. Abban a korban élhetett, amikor az ott lakó népek mezőgazdasági termelésre tértek át a gyűjtögető-vadászó életmódról.

32 évvel fiatalabb párjával vadul csókolózva kapták le Dennis Quaid-ethttp://www.life.hu/sztarok/20180124-32-evvel-fiatalabb-parjaval-kaptak-le-dennis-quaidet.htmlÚgy tűnik, nem jelent problémát a korkülönbség Dennis Quaid és barátnője számára: a pár a köztük lévő 32 év ellenére is nagyon boldog együtt. TV + Sztárok--Istenes Bence kiakadt: így reagált a kritikákrahttp://www.life.hu/sztarok/20180124-istenes-bence-kiakadt-igy-reagalt-a-kritikakra.htmlReagált Istenes Bence azokra a negatív kommentekre, amelyeket azután kapott követőitől, hogy közzétett családjáról egy pucér, pancsolós fotót. TV + Sztárok--Őszintén vallott válásáról Várkonyi Andrea - Videóhttp://www.life.hu/sztarok/20180123-oszinten-vallott-valasarol-varkonyi-andrea.htmlVárkonyi Andrea azelőtt volt férjnél, hogy összejött Bochkor Gáborral. Egykori párjával összesen 7 évig voltak házasok. A műsorvezető most őszintén vallott válásáról. TV + SztárokFotó: Adrián Zoltán - OrigoKiderült: kislányt hord a szíve alatt ÉNB Majahttp://www.life.hu/sztarok/20180123-kislanyt-hord-a-szive-alatt-enb-maja.htmlTerhesfotózáson vett részt az Éjjel-Nappal Budapest korábbi szereplője, Cséffalvay Dorka, aki végre elárulta, kislányt vagy kisfiút hord-e a szíve alatt. TV + SztárokOrigoElváltak útjaik: feloszlott a Dolly Plussszhttp://www.life.hu/sztarok/20180123-elvaltak-utjaik-feloszlott-a-dolly-plusssz.htmlEgy év után máris feloszlik Dolly és Jáger Gyula közös együttese, a Dolly Plusssz. TV + Sztárok--Nem szereti a hideget: Nádai Anikó bikinis fotóval forrósítja fel a hangulatothttp://www.life.hu/sztarok/20180123-nadai-aniko-bikinis-fotoval-forrositja-fel-a-hangulatot.htmlNádai Anikó nem szereti a hideget, épp ezért posztolt is gyorsan egy régi bikinis fotót a közösségi oldalára, talán így könnyebb lesz kihúzni tavaszig! TV + SztárokFotó: Hirling Bálint - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.