Rúzsa Magdi filmhét színház kultúra koncert gasztronómia február programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A február valósággal elkényeztet mindenkit, aki úgy dönt, hogy nem akar otthon ülni és a négy fal között begubózni: szuper koncertekkel, ínyenc gasztroeseményekkel és fergeteges színházi bemutatókkal ajándékoz meg minket.

4. Magyar filmhét

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával rendezik meg a 4. Magyar Filmhetet és a Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját. A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2017-ben bemutatott játékfilmeket, tévéfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket és animációs filmeket. A 4. Magyar Filmhét díjait a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással, amelyet a seregszemle végén ünnepélyes keretek között nyújtanak át a díjazottaknak a Vígszínházban. A Magyar Filmdíjakat a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással 23 kategóriában.

Időpont:2018. február 7-11.
Helyszín:Budapest, Vígszínház

Mészáros Máté: United Space of Ambivalence

Mészáros Máté ezúttal csak férfiakból álló csapata fesztelen táncelőadást hoz a Trafóba. Porteleki Áron élőben keveri a zenét, amíg a táncosok ki-be járkálnak saját maguk rétegei, egymásra rakódott előadások, és párhuzamos fikciók közt. Az érettebb generáció táncosai ezúttal olyan kollektív alkotással rukkolnak elő, amelyben az akarat elcsúszik, a test dinamikus tárggyá válik.

Időpont:2018. február 9-10.
Helyszín: Budapest, Trafó kortárs művészetek háza

United Space of Ambivalence Fotó:: Éder Vera

II. Budai farsangi fánkfesztivál

A fesztiválon több mint 80 féle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik.

Időpont:2018. február 9-11.
Helyszín:Budapest, Allee melletti sétány

Nyakunkon a farsang és a fánk szezon Forrás: Shutterstock

Nutella napok

Különleges alkoholos, alkoholmentes koktélok, elképesztő nutellás ételek várnak. Ha te is a Nutella szerelmese vagy ezt nem hagyhatod ki!

Időpont:2018. február 12-éig
Helyszín: Budapest, Bálna Bisztró

Ki tudna ellenállni a nutellás palacsintának Forrás: Shutterstock

Rúzsa Magdi koncert

Rúzsa Magdi artisjus-díjjal jutalmazott magyar énekesnő, 2006-ban jelent meg Ördögi angyal című első stúdiólemeze. 2007-ben ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Aprócska blues című dalával, mellyel kilencedik helyezést ért el. 2008-ban jelent meg második önálló albuma Iránytű címmel, amely aranylemez minősítést ért el. 2012-ben pedig megjelent 3. stúdiólemeze is Tizenegy címmel, amely 2013 márciusára elérte a Platinalemez minősítést. A koncerten felcsendülnek a közönség által kedvelt dalok, és természetesen az állandó zenekar tagjaival lép Magdi színpadra: Madarász Gábor, Závodi Gábor, Sántha Gábor, Kovács Barnabás és a dobok mögött Hoffer Péter lesz. A meglepetés vendég Presser Gábor, akivel immár három éve, az Angyal mellettem turnéval járja Magdi az országot.

Időpont:2018. február 23-24.
Helyszín:Budapest, Papp László Sportaréna

Rúzsa Magdi Forrás: Falus Kriszta

Színház: Bizánc

Herczeg Ferenc egyik legtöbbet játszott, mesterien szerkesztett történelmi színműve 1453. május 29-én zajlik Konstantinápolyban, a keleti keresztény birodalom központjában, azon a napon, amikor a város és vele a birodalom elbukik. A világtól elvonult Konstantin császár és a világot a saját hasonlatosságára formáló Mohamed, török szultán közt folyik a harc a hatalomért. Vajon miért esik el, miért válik a mohamedán invázió martalékává a keresztény birodalom? Az erőszakos betolakodókkal szemben kevésnek bizonyul a megbocsátást hirdető keresztény kultúra? A történelem ismétli önmagát; párhuzamos helyzeteket teremt, hiszen ma is ezt a veszélyhelyzetet éljük újra. A bizánci birodalom végjátéka ez, ahol mindenki, aki meg akarja menteni az életét, az új uralkodó, Mohamed mellé áll. A mohamedán haderő azonban oly sikeres, hogy elpusztít mindent, ami a régi kultúrából marad, legyen az ember, tárgy, vagy vallási kegyhely. Két politikai rendszer és hitvilág összeütközése zajlik, melyből nem lehet tudni, hosszú távon ki kerül ki győztesen: a régi vagy az új, a hangos vagy a néma, az erőszakos vagy a belenyugvó...

Időpont:2018. február 28.
Helyszín:Budapest, Újszínház

Herczeg Ferenc: Bizánc Forrás: Újszínház
A világ összes pénze egy unokáért? A legizgalmasabb emberrablások filmenhttp://www.life.hu/kult/20180129-a-legizgalmasabb-emberrablasok-filmen.htmlMár játsszák a hazai mozik A világ összes pénze című filmet, amiben a 20. század egyik leghíresebb emberrablási ügye elevenedik meg Ridley Scott rendezésében. Az efféle esetek mindig is különösen izgatták a filmesek fantáziáját – a gazdag választékból listára gyűjtöttük a kedvenc mozijainkat a témában. KultAFPJé, ez a Gary Oldman volt? Minden idők legnagyobb színészi átalakulásaihttp://www.life.hu/kult/20180118-minden-idok-legnagyobb-szineszi-atalakulasai.htmlJanuár 18-ától játsszák a hazai mozik A legsötétebb óra című filmet, aminek középpontjában Winston Churchill második világháborús, történelemfordító tettei állnak. Churchill szerepében pedig Gary Oldman látható – pontosabban nem látható, hisz gyakorlatilag felismerhetetlen a maszkmesteri és színészi bravúrnak köszönhetően. A szenzációs alakítás kiváló apropót szolgáltatott, hogy listára gyűjtsük a filmtörténet hasonló nevezetes eseteit. Kult--Póker, rulett, játékbarlangok: a legizgalmasabb filmek a szerencsejátékokról http://www.life.hu/kult/20180110-a-legizgalmasabb-filmek-a-szerencsejatekokrol.htmlJanuár elején került a mozikba az Elit játszma, melyben Jessica Chastain hollywoodi pókerkirálynőt alakít — ennek apropóján pedig úgy éreztük, épp itt az ideje listára gyűjtenünk a legfontosabbnak tartott és kedvenc szerencsejátékos filmjeinket. KultOrigoMi vár ránk idén a moziban? Ezeket a filmeket várjuk legjobban 2018-bólhttp://www.life.hu/kult/20180109-2018-as-filmvalogatas-a-mozibol.htmlHa már néhány napja számba vettük az előző év filmkedvenceit, itt az ideje az előretekintésnek is - főleg, hogy 2018 izgalmas évnek ígérkezik a moziban, már az első heteiben is. Így hát listára gyűjtöttük azokat a (lehető legkülönfélébb) filmeket, amik kedvéért mi biztosan be fogunk ülni idén a nézőtérre, és azt is megmondjuk, melyikre miért lesz érdemes. KultOrigoTop10: Ezek voltak 2017 legjobb filmjei a Life.hu szerinthttp://www.life.hu/kult/20171229-az-ev-legjobb-filmjei.htmlAz év vége mindig a visszatekintés és összegzés időszaka, meg persze a toplistáké. 2017 mozgalmas és sokszínű évet hozott a filmek terén, így nem voltunk könnyű helyzetben a 10 kedvencünk kiválasztásakor, de az bizonyos, hogy az alábbi lista minden szereplőjét jó szívvel ajánljuk. Kult--5 színésznő, akik nem csak a kamera mögött sikeresekhttp://www.life.hu/kult/20171221-ot-szineszno-akik-nem-csak-a-kamera-mogott-sikeresek.htmlMi a közös Katharine McPhee-ben, Jennifer Lopezben, Mandy Moore-ban, Selena Gomezben és Leighton Meesterben? 5 tehetséges színésznő, akik amellett, hogy gyönyörűek és tehetségesek, a filmvászon mellett a színpadon is nagy sikereket érnek el a hangjukkal. Összeállításunkból most megtudhatod, hogyan küzdötték fel magukat Hollywood tündöklő egére. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.