Elhunyt Kallós Zoltán erdélyi néprajzkutató

Erdély néprajz Kallós Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 92. évében, szerdán délután elhunyt Kallós Zoltán, a magyar néprajzkutatás kiemelkedő alakja.

A hírt a Kallós Zoltán Alapítvány illetékese erősítette meg az MTI-nek. A közlés szerint a neves néprajzkutatót rövid szenvedés után válaszúti otthonában érte a halál. A Kossuth-nagydíjas néprajzkutató, népzenegyűjtő, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze 1926. március 26-án született a Kolozs megyei Válaszúton. A kulturális örökségvédelem terén legrangosabbnak számító uniós elismeréssel, az Európa Nostra-díjjal és közönségdíjjal is kitüntették. A válaszúti családi kúriában működik a Kallós Zoltán néprajzi gyűjteményét bemutató múzeum.

Meghalt Jóhann Jóhannsson zeneszerzőthttp://www.life.hu/kult/20180211-meghalt-johann-johannsson-zeneszerzo-berlinben.htmlHoltan találták Berlinben a népszerű zeneszerzőt,halálának oka egyelőre ismeretlen.Kult--Ők jutottak tovább A Dal 2018 első elődöntőjébőlhttp://www.life.hu/kult/20180211-ok-jutottak-tovabb-a-dal-2018-elso-elodontojebol-danielfy-gergely-lett-az-ev-felfedezettje.htmlA Dal első elődöntőjéből négyen jutottak a fináléba. KultOrigoExkluzív interjú - Kern András 70 éves: a Life.hu az otthonában látogatta meghttp://www.life.hu/kult/20180128-kern-andras-szinesz-70-eves.htmlKern András 1948. január 28-án született, Budapesten. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, író, énekes, humorista, érdemes és kiváló művész a 70. születésnapja alkalmából interjút adott a Life.hu-nak. Beszélt az 56 évvel ezelőtti országos sikerekről, gyermekkorról, sztárságról, színházról, televízióról, valamint azt is elmondta, meddig látja még magát a színpadon. KultOrigoElhunyt Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítójahttp://www.life.hu/kult/20180120-elhunyt-paul-bocuse-a-francia-konyhamuveszet-megujitoj-1.htmlElhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton. KultOrigoKiakadtak A Dal nézői: nem tudnak szavazni kedvencükrehttp://www.life.hu/kult/20180120-kiakadtak-a-dal-nezoi-nem-tudnak-szavazni-kedvencukre.htmlHiába szeretnének, sokan nem tudnak szavazni A Dal című műsorban kedvencükre. A nézők a műsor Facebook-oldalán nehezményezik, hogy nem működik az applikáció. KultOrigoNagyszabású koncerttel emlékeznek meg Fábián Julirólhttp://www.life.hu/kult/20180120-nagyszabasu-koncerttel-emlekeznek-meg-fabian-julirol-palyatarsai.htmlMindenkit megrendített a 37 éves Fábián Juli halála. Az énekesnőt hangja, életvidámsága, küzdeni tudása miatt imádta a közönsége és zenésztársai is, akik most emlékkoncertre készülnek. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.