Ma kiderül ki mehet az Eurovíziós Dalfesztiválra. Nézzük, kik is a döntősök!

zene Eurovíziós Dalfesztivál ének zeneszerző együttes versengés dalszerző A Dal 2018 A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dal döntőjében szombat este vívják majd csatájukat azok az énekesek, akik szeretnék hazánkat képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ha eddig nem nézte, most megtudhatja, kik énekelnek a döntőben.

Nyolcan kerültek A Dal döntőjébe, ahol a ma esti adásban kiderül, vajon ki képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Ripost összeszedte, melyik versenyzőről, mit érdemes tudni.

A verseny talán legrutinosabb indulója Süle Zsolt, aki az LGT emlékzenekar tagja volt. Lányának megígérte, bejut a döntőbe, így a legfőbb kihívást már teljesítette is.

Király Viktor azt mondja, barátnője, Anita nélkül nem jött volna létre a versenydala, a Budapest girl. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy amikor megismertem Anitát, a lénye meghozta a vágyat arra, hogy írjak egy szerelmes dalt. Mondhatjuk, hogy ő az én múzsám" – mondta a Ripostnak Viktor.

Király Viktor is a döntőben Forrás: A Dal 2018

A gyermekeként tekint dalára Horváth Tamás, aki már külföldről is rengeteg visszajelzést kap. Épp ezek a dicséretek adnak erőt a Sztárban sztár legutóbbi győztesének. A Yesyes célja is a nemzetközi megmérettetés, akinek egyik tagja, Szabó Ádám már negyedszerre próbál szerencsét A Dalban. Bíznak benne, hogy ketten angyobb esélyük lehet.

Talán kakukktojásnak számít az indulók között Heinz Gábor Biga, aki egyszer már járt Eurovízión Ádok Zoli háttérénekeseként, most azonban főszereplőként akarja magát megmérettetni.

Heinz Gábor most főszereplő szeretne lenni a színpadon Fotó: Csudai Sándor/Origo

Családi tragédiát dolgoz fel az AWS Viszlát, nyár című dala, hiszen Siklósi Örs édesapja halláláról énekel a dalban. Szeretné, ha szövege nyomán az emberek időben elkezdenének egymásra figyelni, mielőtt késő lenne.

A Leander Kills semmit sem bízott a véletlenre, hiszen platinalemezes dallal vágott neki A Dalnak. Egyébként már ők majdnem szerepeltek Eurovíziós Dalfesztiválon 2017-ben.

Dánielfy Gergőt annyira inspirálta a versenyben töltött idő, hogy azt tervezi, musicalt ír élményei nyomán. De előbb még a döntőt szeretné megnyerni.

Tahi Tóth László öccse mesélt a színész utolsó heteirőlhttp://www.life.hu/kult/20180224-tahi-toth-laszlo-occse-meselt-a-szinesz-utolso-napjairol-kiujult-az-agydaganata.htmlHosszú betegség után február 22-én, csütörtökön otthonában elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. A szanész utolsó napjairól testvére, tahi-Tóth Gábor beszélt. KultFotó: Mudra László - OrigoStohl András ma 51 éves, színpadon, filmekben és műsorvezetőként is megállja a helyéthttp://www.life.hu/kult/20180223-stohl-andras-ma-51-eves-szinpadon-filmekben-es-musorvezetokent-is-megallja-a-helyet.htmlStohl András, a sokak által csak Buciként emlegetett színész ma ünnepli 51. születésnapját. A Katona József Színházban kezdte pályáját, azóta is a színpadon és a kemerák előtt tölti mindennapjait, pedig kisfiúkorában még zoológus szeretett volna lenni. KultOrigoElhunyt Halmágyi Sándor dalszövegíró, Máté Péternek és Zalatnay Saroltának is írt dalokathttp://www.life.hu/kult/20180223-elhunyt-halmagyi-sandor-dalszovegiro-mate-peternek-es-zalatnay-saroltanak-is-irt-dalokat.html89 évesen hunyt el szedán Halmágyi Sándor dalszövegíró, építész, aki többek között Korda Györgynek, Máté Péternek és Zalatnay Saroltának is írt slágereket. Kult--Kökény Attila sikernek érzi, hogy eddig eljutott A Dalban, reméli, hogy új stílust mutatotthttp://www.life.hu/kult/20180223-kokeny-attila-sikernek-erzi-hogy-eddig-eljutott-a-dalban-remeli-hogy-uj-stilust-mutatott.htmlKökény Attila nemrég A Dal című zenei versenyen vett részt, amely az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előszobája. Az énekes a produkció alatt átélt élményeiről és reményeiről mesélt. Habár a döntőbe végül nem jutottak be, reméli, hogy kaput nyitottak egy új stílusnak, hiszen az előadott, és a zsűri által is nagyra értékelt dal kilógott a műsor többi szerzeményének sorából. KultOrigoElhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészhttp://www.life.hu/kult/20180222-elhunyt-tahi-toth-laszlo-kossuth-es-jaszai-mari-dijas-szinmuvesz.htmlHosszú betegség után elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Otthonában történt a tragédia. Kult--Hosszú betegség után elhunyt Sárdi Anna újságíró, szerkesztőhttp://www.life.hu/kult/20180222-hosszu-betegseg-utan-elhunyt-sardi-anna-ujsagiro-szerkeszto.html74 éves korában elhunyt Sárdi Anna újságíró, szerkesztő. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.