Tahi Tóth László öccse mesélt a színész utolsó heteiről

Fotó: Mudra László - Origo -
agydaganat színész Tahi Tóth László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség után február 22-én, csütörtökön otthonában elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. A szanész utolsó napjairól testvére, tahi-Tóth Gábor beszélt. 

„Hogy tavaly felépült, az egy csoda volt. Mindenki megkönnyebbült, és boldog volt miatta" – mondta el a Ripostnak a színész öccse, Tahi Tóth Gábor. „Sokként ért bennünket, hogy kiújult a betegsége. Rohamosan rosszabbodott a bátyám állapota. Még a CT napján kétszer elesett, Szilvia engem hívott fel, hogy segítsek, mert egyedül nem tudja felállítani, és eltámogatni az ágyig. Heten voltunk testvérek, a legidősebb Nándi bátyám negyvenhárom éves volt, amikor elvitte az agydaganat. Ő hónapokon keresztül szenvedett. Lacinak viszont napról-napra romlott az állapota..." - tette hozzá.

Fotó: Mudra László - Origo

A tavaly életmentő agyműtéten átesett Kossuth-díjas művész utolsó előadása előtt pár nappal újra látászavarra és mozgáskoordinációs problémákra panaszkodott. Felesége, Kárászy Szilvia 28-án egy CT-vizsgálat után tudta meg, hogy a színésznek kiújult az agydaganata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.