Nem ismerték fel Rudolf Pétert a díjátadón: másként nézett ki a filmben

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
fogyás hízás Rudolf Péter díjátadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 3. Magyar Filmdíj gálaestjén Rudolf Péter vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, de nemcsak itthon, Berlinben is elismerték az 1945 című filmet, és a benne játszó színészt, ennek ellenére elmaradtak a gratulációk.

Rudolf Péter nagyot alakított az 1945 című filmben, ő játszotta a falu jegyzőjét. A karakter hiteles alakításához nemcsak lelkileg próbált átalakulni, a külsejét is megváltoztatta.

Nem ismerték fel Rudolf Pétert Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Fontosnak éreztem, hogy a karaktert fizikailag is magamra öltsem. Felvetettem a hízás ötletét az operatőr Ragályi Elemérnek, és ő, valamint a film rendezője, Török Ferenc is egyetértett velem abban, hogy jót tehet ennek a történetnek, ha ez a jegyző nem az én akkori külsőmet kapja, hanem egy maga körül mindent fölzabáló, a szó átvitt és valóságos értelmében is ragadozó ember benyomását keltő hedonista fickó alakját" – árulta el a BorsnakRudolf Péter.

Rudolf Péter az 1945 című filmben Forrás: Katapult Film

Ezért a 3. Magyar Filmdíj gálaestjén meg is kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, de nemcsak itthon értékelték a filmet, és benne Rudolf Péter alakítását, Berlinben közönségdíjas lett a produkció, Rudolf Péternek azonban senki nem gratulált: nem ismerték fel!

érdeklődtek, hogy én, aki mellette állok, milyen módon kapcsolódom a filmhez.

Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről újabb elismerést kapotthttp://www.life.hu/kult/20180312-enyedi-ildiko-filmje-a-testrol-es-lelekrol-ujabb-elismerest-kapott.htmlA Kincsem közönségdíjat, a Testről és lélekről pedig a legjobb játékfilm díját kapta meg a 3. Magyar Filmdíj gálaestjén. 23 kategóriában díjazták a legjobbakat. Kult--Meghalt a német színészlegenda, Siegfried Rauchhttp://www.life.hu/kult/20180312-meghalt-a-nemet-szineszlegenda-siegfried-rauch.htmlEgy szerencsétlen baleset következtében halt meg a német színészlegenda Siegfried Rauch. A 85 éves sztár lezuhant a lépcsőről. Kult--Történelmi és kortárs női példaképekről mintázta új babáit a Mattelhttp://www.life.hu/kult/20180309-tortenelmi-es-kortars-noi-peldakepekrol-mintazta-uj-babait-a-mattel.htmlSportolók, művészek és felfedzők is vannak azok között a kortárs és történelmi női példaképek között, akikről legújabb Barbie babáit mintázta a Mattel. KultOrigoMúlt és jelen keveredik össze Cesar Santos montázsainhttp://www.life.hu/kult/20180309-mult-es-jelen-keveredik-ossze-cesar-santos-montazsain-muveszet.htmlMúlt és jelen olvad össze Cesar Santos montázsain, amelyek garantáltan levesznek a lábukról minden műkedvelőt. KultOrigoMata Haritól a Vörös verébig: a filmvászon legdögösebb kémnőihttp://www.life.hu/kult/20180308-a-filmvaszon-legdogosebb-kemnoi.htmlMárcius eleje óta játsszák a mozik a nagyrészt Magyarországon forgatott Vörös veréb című filmet, amiben Jennifer Lawrence alakít szexi orosz kémet, sőt kettős ügynököt. A film kapcsán listára gyűjtöttük a nemzetközi hírszerző szakma legjelesebb női képviselőit, a mozitörténelem kezdeteitől napjainkig. KultOrigoElhunyt M. Szabó Imre magyar műsorvezető, dokumetumfilmeshttp://www.life.hu/kult/20180308-elhunyt-m-szabo-imre-magyar-musorvezeto-dokumetumfilmes.htmlMárcius 6-án elhunyt M. Szabó Imre, egykori műsorvezető, újságíró, dokumetumfilmes. 77 éves volt. Halálhírét fia közölte a Demokrata.hu-val. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.