Elhunyt Rév Lívia világhírű magyar zongorista

halál zongora zongorista Szeged Rév Lívia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű magyar zongorista, Rév Lívia Párizsban élt, miután Wallenberg menlevelének köszönhetően túlélte a második világháborút. Többször koncertezett Magyarországon, különösen szerette Szegedet. A világ legjobb Chopin-játékosává választották.

Elhunyt 101 éves korában Rév Lívia világhírű zongoraművész. Halálhírét a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület jelentette be. A zeneművész Budapesten született, Wallenberg menlevelének köszönhetően túlélte a második világháborút.

A kritikusok a zongora Callasának tartották. "Íme, egy zongorista, aki igazi tehetséggel rendelkezik, és mindazzal, ami ezzel jár: ritmika, stílus, hangszín, érzelmek és tökéletes technika" - idézte a kritikusok szavait a Délmagyarország. A nekrológból kiderül, hogy Rév Lívia a renszerváltás után többször koncertezett Szegeden. "Utolsó koncertjét is Szegeden adta 2012-ben: a Zeneművészeti Karon tartott mesterkurzusa után 96 évesen is tökéletes szellemi és érzelmi frissességgel játszotta legkedvesebb darabjait" - olvasható a megemlékezésben.

Játszott például II. Erzsébet királynőnek is, ahogy pedig egyre több darabja került fel az internetre, újra felfedezte őt a szakma. A világ legobb Chopin-játékosává is választották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.