Ötvenéves lett Kovács Ákos: íme, néhány titok, amit nem eddig nem tudtál az énekesről

titok Kovács Ákos születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kovács Ákos április 6-án ünnepli 50. születésnapját, ő maga régóta készül erre a kerek évfordulóra. Természetesen koncertsorozattal, és sok-sok visszaemlékezéssel. Facebook-oldalán minden évéből kiragadott egy-egy fontos momentumot, amit eddig nem nagyon tudhattak róla a rajongói. Íme, néhány a felsoroltak közül.

Habár Ákos ma már az éneklésből él, sokáig egyetlen hang sem jött ki a torkán. Négyéves koráig egyáltalán nem beszélt. „A szüleim már aggódtak, hogy valami hangképzési zavarom van. A Rómain álltunk egy megállóban, amikor megszólaltam: - Nem jön az a rohadt busz. - Anyám figyelmeztetett: - Ne beszélj csúnyán, kisfiam. – Csak aztán sikoltott fel: - Hiszen te beszélsz! – Azóta be nem áll a szám, próbálom behozni a lemaradást. Olvasni például hamar kezdtem, írni is, mire az iskolába értem, már mindkettő elég jól ment" – írta Ákos a Facebook-oldalán, aki azt is megosztotta rajongóival, hogy a Bonanza Banzai feloszlása után súlyos alkotói válságba került, melyből végül Eszenyi Enikő húzta ki azzal, hogy felkérte, írjon zenét egy Brecht-előadáshoz.

50 éves lett Kovács Ákos Fotó: Polyák Attila - Origo

Ákos szólókarrierjének dalait saját stúdiójában vette fel, vagyis a gardróbjában. Az énekes azonban egyszer komoly pácba került:

az Ikon teljes hanganyaga eltűnt a merevlemezről,

ezzel két év munkája vált semmivé. Végül néhány számítógépes gurunak sikerült az elveszettnek hitt dalokat visszaállítania.
Ákos a szakmai életének történésein túl a gyermekeinek születésébe is beavatta a rajongóit.

Anna lánya például majdnem a parlamentben született meg. Amikor ugyanis kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével, felesége, Kriszta már mindenórás kismama volt, de ettől még elkísérte Ákost az ünnepélyes átadásra.

A tolófájások de facto a Parlament lépcsőjén érték a hazafias kismamát.

Megtiltották a szelfizést a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegénhttp://www.life.hu/kult/20180405-megtiltottak-a-szelfizest-a-cannes-i-filmfesztival-voros-szonyegen.htmlA cannes-i filmfesztivál művészeti vezetője sosem volt a szelfizés nagy rajongója, most azonban odáig jutott, hogy megtiltotta a rendezvény vörös szőnyegén a fényképezkedést. Kult--Mark Ruddick meztelen sportolókat fotózott, hogy bemutassa az emberi test erejéthttp://www.life.hu/kult/20180403-mark-ruddick-meztelen-sportolokat-fotozott-hogy-bemutassa-az-emberi-test-erejet.htmlBokszolók, súlyemelők és balerinák is láhatók annak a fotósorozatnak a képein, melyeket Mark Ruddick készített. Az elképesztő felvételeken a sportolókon keresztül láthatjuk az emberi test erejét, rugalmasságát, és az ember izmainak munkáját. KultOrigoExkluzív interjú: ma 82 éves Csukás István http://www.life.hu/kult/20180402-exkluziv-interju-ma-82-eves-csukas-istvan.htmlCsukás István Kisújszálláson, 1936. április 2-án született. A Kossuth-díjas író, a Nemzet Művésze, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja, aki olyan halhatatlan meséket varázsolt gyermekkorunk örömére, mint a Süsü a sárkány, a Pom Pom meséi, vagy éppen A nagy ho-ho-horgász, 82 éves lett. Lakásában fogadta stábunkat egy kis nosztalgiázásra, ahol szó volt világsikerről, eltiltásokról, mesékről, díjakról, legendás pályatársakról, de még a halálról is. Kult--Az elmúlt 99 évről mesélt Bálint Györgyhttp://www.life.hu/kult/20180326-az-elmult-99-evrol-meselt-balint-gyorgy.htmlÉlete első 18 éve jelent hajtóerőt Bálint Györgynek, akit Bálint gazda néven ismer az ország. Facebook-oldalának több mint 400 ezer követője van, most is minden napja munkával telik. A 99 éves kertészmérnök elárulta szellemi frissességének és jó kedvének titkát. KultOrigoGyászol az LGT - Örökös tagját veszítette el a zenekarhttp://www.life.hu/kult/20180324-gyaszol-az-lgt-orokos-tagjat-veszitette-el-a-zenekar-potos-lacit.htmlPresser Gábor és Karácsony János a Facebookon posztolta a gyászhírt. Kult--5 remake, amely jobb, mint az eredetihttp://www.life.hu/kult/20180322-5-remake-film-amely-jobb-mint-az-eredeti.htmlAz elmúlt évtizedben rengeteg olyan feldolgozás készült, amely korábbi klasszikus sorozatokból és filmekből merített ihletet. Az alaptörténet rendszerint ugyanaz, csak a szereplőgárda és a díszlet fiatalodik jó pár évtizedet. Akik szerették például a leleményes és jóképű ezermester, MacGyver kalandjait, azoknak üzenjük: ebből is van már remake, méghozzá nem is akármilyen... Összeállításunkból most megtudhatod, melyik az az öt olyan feldolgozás, amely szerintünk sokkal jobb, mint az eredeti. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.