Programajánló: április közepe

Forrás: Shutterstock -
sakura fesztivál véradás április programajánló cseresznyevirág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április második hétvégéjén sem fogunk unatkozni. Erre garancia az a számos program, ami országszerte várja a kikapcsolódni vágyókat: biztos jól fogod érezni magadat a Tavaszi Etyeki Pikniken, de szuper és szemet gyönyörködtető programnak ígérkezik az ELTE Füvészkertben megrendezett Sakura ünnep, a vidám denevérnapokon való részvétellel pedig még jót is tehetsz. 

Tavaszi Etyeki Piknik

Tavaszi ízekkel vár a Gasztrosétány! Kiváló etyeki és vendégborászok, helyi kertek kincsei, házias ételek, kulturális programok, kézműves vásár.

Időpont: 2018. április 14-15.
Helyszín: Újhegy, Szépvölgy

Tavaszi Etyeki Piknik Forrás: etyekipiknik.hu

Sebességfesztivál

Nemcsak nemzetközi, hanem hazai szinten is megkezdődik az autósportszezon. Itt a tavasz, ennek pedig mi sem lehetne egyértelműbb jele, mint a szabadtéri autós rendezvények szezonjának elindulása. Köztük is a legnagyobb benzingőzös esemény, a tököli Sebesség Fesztivál. Az ország első nagyszabású családi motorsporthétvégéjének alapját 2011-es indulása óta a színvonalas drift- gyorsulás kombója biztosítja. Ehhez az évek során sorban érkeztek a különböző kísérőprogramok és autós találkozók, melyek közül a két legaktívabb hazai tábort sikerül évről évre megmozdítania a szervezőknek. Belépőjegy: 3000 forint/fő.

Időpont: 2018. április 14-15.
Helyszín: Tököl, repülőtér

Sebesség fesztivál Tökölön Fotó: Sacko98 Photography

Sakura Ünnep

Az ELTE Füvészkertben többéves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa-virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Időpont: 2018. április 14-15.
Helyszín: Budapest, Füvészkert

Sakura ünnep - japán cseresznyefa-virágzás a Füvészkertben Forrás: Shutterstock

Vidám denevérnapok

A szervezők szeretnék a lakosság figyelmét a véradás fontosságára felhívni, ezért egy hatalmas véradós bulit szerveznek. A véradókat megvendégelik egy pár virslire és egy pohár sörre vagy üdítőre.
Ezenkívül lesznek zenei és gyerekprogramok, szabadulószoba és még sok minden más.

Időpont: 2018. április 20-22.
Helyszín: Esztergom, Széchenyi tér

Oláh Gergő is fellép a Vidám denevérnapokon Forrás: Facebook/Oláh Gergő Hivatalos Oldala

Pálinkaverseny és -fesztivál

Gyulán immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Pálinkafesztivál, ahol négy napon át a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. Pálinkaverseny, kóstolók, és ezek mellett fergeteges koncertek várják a látogatókat: Magna Cum Laude, Antovszki Band, Kis Grofó, Sztojka Tibi, Szabó Balázs Bandája, P. Mobil, Oszvald Marika operettshow, Neoton Família Sztárjai. Napijegy: 1200 forint/fő, a négynapos bérlet ára: 4190 forint/fő.

Időpont: 2018. április 27-30.
Helyszín: Gyula, Várkert

19. alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Pálinkafesztivál Forrás: Shutterstock
5 remake, amely jobb, mint az eredetihttp://www.life.hu/kult/20180322-5-remake-film-amely-jobb-mint-az-eredeti.htmlAz elmúlt évtizedben rengeteg olyan feldolgozás készült, amely korábbi klasszikus sorozatokból és filmekből merített ihletet. Az alaptörténet rendszerint ugyanaz, csak a szereplőgárda és a díszlet fiatalodik jó pár évtizedet. Akik szerették például a leleményes és jóképű ezermester, MacGyver kalandjait, azoknak üzenjük: ebből is van már remake, méghozzá nem is akármilyen... Összeállításunkból most megtudhatod, melyik az az öt olyan feldolgozás, amely szerintünk sokkal jobb, mint az eredeti. KultOrigoA szimfonikus és a rock and roll hangzás találkozásának izgalmas kalandja: Quimby koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadonhttp://www.life.hu/kult/20180323-varga-livius-interju-a-quimby-zenekar-tagja.htmlA szimfonikus és a rock and roll hangzás találkozásának izgalmas kalandját ígéri a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös nyári koncertje 2018. június 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az esemény kapcsán a Quimby zenekar egyik frontemberét, Varga Liviust faggattuk. Kult--60 éves az Oscar-díjas kaméleon: Gary Oldman legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180320-60-eves-gary-oldman-legfontosabb-szerepei.htmlÉpp csak néhány hete nyerte el élete legfontosabb színészi díját, a mai napon pedig jubileumi születésnapját ünnepli Gary Oldman, akinél nagyobb átváltozóművészt nem nagyon látott még a mozivászon. A karrierje legfontosabb szerepeiben is mindig teljesen másmilyen tudott lenni, és erre jó bizonyíték az alábbi, videós összeállításunk is. Kult--Amikor az bánt, akinek szeretnie kéne: 7 megrázó film a családon belüli erőszakról http://www.life.hu/kult/20180319-het-megrazo-film-a-csaladon-beluli-eroszakrol.htmlMárcius 15-e óta látható a hazai mozikban a Láthatás című francia film, amely egy válás drámai történetből kiindulva a családon belüli erőszak sokkoló természetrajzát mutatja meg, egészen hátborzongatóan emlékezetes epizódok kíséretében. A szomorú, de fontos téma kapcsán összegyűjtöttük a legemlékezetesebb filmalkotásokat. KultOrigoAmikor a legfontosabb hiányzik: eltűnt gyerekek a mozibanhttp://www.life.hu/kult/20180226-eltunt-gyerekek-a-moziban.htmlMár játsszák a hazai mozik a Szeretet nélkül című, hihetetlenül erős és megrázó filmet, amelyben egy válófélben lévő házaspár kisfia szökik meg, és indul utána kétségbeesett keresés. A felkavaró témát már sokszor és sokféleképpen feldolgozták filmvásznon, most a legemlékezetesebbek közül válogattunk. KultOrigo19 érdekesség a Valami Amerika-filmekrőlhttp://www.life.hu/kult/20180219-erdekessegek-a-valami-amerika-filmekrol.htmlMár játsszák a mozik a nagysikerű hazai vígjáték-trilógia utolsó részét, a Valami Amerika 3. premierje és a Várnai tesóktól való végső búcsú kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet mindhárom filmről. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.