Egy asszony illata Serpico Al Pacino A Keresztapa születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Születésnapot ünnepel ma Al Pacino, mégpedig a hetvennyolcadikat. Számos filmben szerepelt már, kapott Oscar-díjat, Godlen Globe-díjat, rengeteg filmben láthatta és szerethette a magyar közönség is. 

Al Pacino 1940-ben született és épp ma ünnepli a 78. születésnapját. Rengetegen rajongtak és rajonganak érte ma is világszerte, így Magyarországon is. Kapott Oscar-díjat, Golden Gloe-díjat, színészi játéka nem sok kívánni valót hagy maga után. Íme 3 film, amit feltétlenül meg kell nézni Al Pacinótól.

1. Serpico

Igazi krimi a Serpico, melyben Al Pacino egy korrupció ellen harcoló New York-ban élő rendőrt alakít. A sokszor baljós hangulatú képsorokon sokszor van éjszaka és sokat esik az eső. A színészóriás által megformált Serpico nemcsak külsejében különbözik a többi rendőrtől, hanem becsületességében is. Ezért az alakításáért Al Pacino megkapta a Golden Globe- és David di Donatello-díjat is.

Al Pacino az Egy asszony illata című filmben Forrás: UIP Dunafilm

2. A keresztapa

Francis Ford Coppola rendezte azt a világsikert, melyben Al Pacino is szerepet kapott, mégpedig Michael Corleone alakját formálhatta meg. A színész addig mindössze két filmben szerepelt, mégis meggyőzte a nézőket és a szakmát egyaránt.

3. Egy asszony illata

A legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat vihette haza az Egy asszony illatában nyújtott alakításárért Al Pacino. A vak alezredes, Frank Slade szerepében nemcsak a szakmát, de a közönséget is meggyőzte. Világszerte rajonganak a filmért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.