A piszkos tizenkettő western meghalt Clint Walker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 90 éves korában hétfőn szívelégtelenségben Clint Walker hollywoodi westernsztár, akit a nézők A piszkos tizenkettő című filmből is ismerhettek.

Walker a New York Times jelentése szerint hétfőn halt meg Észak-Kaliforniában - írta a Variety.com.
A színész az ötvenes évek közepétől hét évadon át szerepelt a Cheyenne című, polgárháború után játszódó westernsorozatban. Később Frank Sinatra őt választotta ki a Csupán a bátrak című háborús filmjének kulcsszerepére, majd az 1967-ben forgatott A piszkos tizenkettő című háborús drámában Samson Poseyt alakította.

Clint Walker Forrás: Getty Images/AFP/2004 Getty Images/Stephen Shugerman


Szerepelt egyebek mellett A nagy bankrablás és a Sam Whiskey című westernben, 1977-ben pedig a Deadly Harvest című kanadai drámában Kim Cattrall oldalán.

Walker énekesként is sikeres pályát futott be, a Cheyenne több betétdalát ő énekelte, és 1959-ben egy karácsonyi albuma is megjelent. Később A grizzly éjszakája című westernjében énekelt még.

Az 1,98 méter magas, kék szemű, jóképű színésznek már 1960-ban csillaga volt a Hírességek sétányán, 1997-ben pedig megkapta a western műfajában odaítélt Golden Boot-díjat. Ikernővére 2000-ben hunyt el. Háromszor nősült, első feleségétől egy lánya született.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.