Hajósi Pincefalu strandröplabda strand fesztivál bajnokság pince program programajánló strandröpi2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szuper programok, érdekes lehetősége tárháza vár mindenkit, aki idén júniusban kimozdul a négy fal közül, nyakába veszi az országot és ellátogat a nyár legütősebb fesztiváljaira.

MKB-Pannónia - Strandröplabda Magyar Bajnokság 2018

A nyár slágersportja a strandröplabda, amelynek csúcsa természetesen a legjobbak küzdelme, az országos bajnokság. A szezon legfontosabb sorozata június 8-án kezdődik, ekkora tartják meg az ob 1. fordulójának háromnapos küzdelmeit Tatán. Az összesen 44 nevezett páros a három állomásból álló sorozatban a Lupa-tavon rendezendő augusztusi döntőbe kerülésért küzd, a legjobbakat pedig a látványos játékhoz méltó elismerés illeti meg. A tatai ob-fordulót ingyenesen tekinthetik meg a nézők, akiket az ország legjobb párosainak látványos játéka mellett közönségjátékok sora, tombola és egész napos DJ-zene vár.

Időpontok és helyszínek: június 8-10: Tata, Tópart sétány 13.; június 29-július 1: Nyíregyháza, Sóstói Parkfürdő; július 20-22: Dunaújváros. Döntő augusztus 7-12. Budapest, Lupa-tó; augusztus 23-26.: Siófok - 2018 World Tour 1* Star - Siófok (Siófok MLSZ Beach Arena)

Forrás: Facebook/Beach Volleyball Hungary

20. Eperfesztivál az Epermester Pincészettel

A 20. Eperfesztivál garantáltan színes programokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A szokásos eperfesztiváli zenei programok mellett, a helyi civil szervezetek gondoskodnak a rendezvény korábbi változatos eseményeinek (strandfoci és röpi, Eperart, lekvárfőzés, íjászoktatás, szüreti felvonulás) lebonyolításáról. Az Eperfesztiválon az eper körül (epertorta, eperlekvár, eperturmix, eperpálinka,....eper....eper...) fog forogni a világ. Minden program ingyenes.

Időpont: 2018. június 8-10.
Helyszín:Tahitótfalu, Epermester Pincészet

Forrás: Shutterstock

Vál-völgyi zsúr

Az ingyenes rendezvény középpontjában a Vál-völgyében élő kistermelők, manufaktúrák és kézműves termékeik állnak, mellette számtalan koncert, gyermek-és egyéb programok biztosítják a kikapcsolódást az egész család számára.

Időpont: 2018. június 9-10.
Helyszín: Alcsút, Arborétum

Forrás: Instagram/Vál-völgyi Zsúr

Szentendrei Pestisűző Fesztivál

Az ingyenes rendezvény egy 18. századi, szentendrei pestis-történetre alapul: a Fő téren álló Pestiskeresztet (más néven Kalmárkereszt) a város gazdag szerb kereskedői állították 1763-ban hálából, hogy a járvány elkerülte a várost. A hiedelem szerint a halálos vésznek csak egy áldozata volt, egy fiatal lány, akit állítólag fejjel lefelé temettek el a kereszt alá, hogy a pestis ne tudjon tovább terjedni. A kétnapos fesztiválon számos koncert - többek között Anna & The Barbies, Supernem, Bohemian Betyars -, különféle borzongató programok, haláltánc, fáklyás felvonulás, és hajóverseny várja a látogatókat. A szentendrei fesztiváloknak bevallottan célja a város történelmi és kulturális múltjának bemutatása, megismertetése a helyiekkel és a városba látogatókkal.

Időpont:2018. június 16-17.
Helyszín:Szentendre, Fő tér

Forrás: Shutterstock

Nyári pincenyitogató, avagy Fröccsözön version 2.0

Hol is lehetne a nyári hőségben a legjobban múlatni az időt, mint egy borospince mélyén?
12 helyi borász nyitja ki a pincéjét és kínálja szebbnél szebb borait. Az ital mellé környékbeli finomságokat is kínálnak: lesz sonka, sajt, házi lekvár, és vacsorának való finomságok is.
A jó hangulat garantált! És hogy ne kelljen a bortúra végén egyből nyugovóra térni, a Pincefalu központjában hajnalig tartó koncerttel készülnek.

Időpont: 2018. június 30-július 1.
Helyszín:Hajós, Pincefalu

Forrás: Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.