Meghalt Christine Nöstlinger írónő

halál tragédia Christine Nöstlinger író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiadója jelentette be, hogy 81 éves korában elhunyt Christine Nöstlinger írónő. Halála előtt nem sokkal bejelentette: nem ír több könyvet, mert már nem érti ezt a világot. 

Két tucat könyve magyarul is megjelent Christine Nöstlinger osztrák író- és költőnőnek, aki a napokban 81 éves korában elhunyt.

A 24.hu cikke szerint a hírt kiadója jelentette be. Az írónő munkásságát 150 könyv dicséri, melyet 30 nyelvre fordítottak le, többek között magyarra is. Magyarul megjelent munkái például a Repülj, cserebogár! vagy a Konzerv Konrád. Munkáját Hans Christian Andersen- és Astrid Lindgren-díjjal is elismerték.

Fontos volt számára a harc az igazságtalanság és az elnyomás ellen. Halála előtt bejelentette, hogy nem ír több könyvet, mert már nem érti ezt a világot.

Gyermekkönyveiben elutasította a tekintélyelvűséget Forrás: APA-PictureDesk/GEORG HOCHMUTH / APA / picturedesk.com/Georg Hochmuth
Kudlik Júlia ma 72 éves, így festett pályája elejénhttp://www.life.hu/kult/20180714-kudlik-julia-ma-72-eves-igy-festett-palyaja-elejen.htmlEgy ország kedvence volt és még ma is sokan szeretik Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető, bemondót. A közkedvelt személyiség szombaton ünnepli 72. születésnapját. Kult--Nagy Sándor sírját találhatták meg régészek Egyiptombanhttp://www.life.hu/kult/20180713-nagy-sandor-sirjat-talalhattak-meg-regeszek-egyiptomban.htmlNem mindennapi felfedezést tettek a régészek: Nagy Sándor sírját találhatták meg Egyiptomban. Arra készülnek, hogy felnyitják a gránitból készült szarkofágot. Egy mellszobor is volt a sírban. Kult--Egy kövér macskát tesznek a világ leghíresebb festményeirehttp://www.life.hu/kult/20180712-egy-kover-macskat-tesznek-a-vilag-leghiresebb-festmenyeire.htmlHa imádod a művészetet, de a titkos szenvedélyeid közé tartozik a macskás képek és videók nézegetése, akkor a következő galériánkat neked találtuk ki. A FatCatArt ugyanis egy kövér macskát tesz a világ leghíresebb festményeire, nagyon vicces a végeredmény. KultOrigo40 éves lett Hollywood legkeményebb csaja: Michelle Rodriguez legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180712-michelle-rodriguez-legfontosabb-szerepei.htmlMa ünnepli negyvenedik születésnapját a dominikai és Puerto Ricó-i származásó Michelle Rodriguez, aki általában vagány, akciózásban is élen járó nőket alakít a mozivásznon — és teszi ezt sokszor a filmvilág legsikeresebb, legnagyobb szabású produkcióiban. Az ünnepi alkalomból összegyűjtöttük a legjelentősebb szerepeit! Kult--Programajánló: fesztiváltól az újrahasznosításighttp://www.life.hu/kult/20180711-programajanlo-julius-kozepere.htmlFesztiválok, rozé minden mennyiségben és újrahasznosítás: így töltsd tartalmasan a következő napjaidat. KultOrigoElhunyt Tab Hunter hollywoodi színészhttp://www.life.hu/kult/20180710-elhunyt-tab-hunter-hollywoodi-szinesz.htmlAz 1950-es évek ikonikus hollywoodi színésze, Tab Hunter elhunyt a lábában kialakult vérrög okozta szívroham következtében. A színészt párja, Allan Glaser gyászolja. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.