5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júliusban

filmajánló film sorozat mozi július
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rovatunkban időről időre összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott hónapban. Jöjjenek hát július ajánlott filmjei és sorozatai!

Megszállottak viadala (Killing Eve) Hazai tévés premier: 07.01. (HBO3, HBO GO)

Az idei év egyik legkellemesebb meglepetése a BBC America sorozata, amelyik a meghökkentő, fekete humorú történetével sokszor nagyon komoly pszichológiai kérdéseket is boncolgat, roppant szórakoztató módon. A történet főszereplője két nő: egy középkorú, kissé unalmas életet élő titkosszolgálati elemző (A Grace klinikából is ismert Sandra Oh), és egy fiatal, pszichopata bérgyilkosnő (a gyönyörű felfedezett, Jodie Comer) — akik nemcsak szembekerülnek aztán egymással, de idővel egymás megszállottjaivá is lesznek.

A hihetetlen család 2. (The Incredibles 2) Hazai mozis premier: 07.05.

14 évvel ezelőtt a filmtörténelem egyik legjobb animációs mozijával állt elő a Pixar stúdió, amely a családi mesefilmek világát a szuperhősös műfajjal vegyített, ellenállhatatlan módon és Oscar-díjat érően. Nyúlányka, Mr. Irdatlan és a szintén szuperképességekkel megáldott/megvert gyermekeik most visszatérnek, A hihetetlen család 2.-ben pedig nem ugrunk akkorát az időben, mint amennyi eltelt a két film között: Irdatlanéknál még mindig csintalan csemetéket kell kordában tartani, és ez a feladat főleg a családfőre hárul, miután az asszony megmenteni indul a világot.

Éles tárgyak (Sharp Objects) Hazai tévés premier: 07.09. (HBO)

Az HBO a nagy nyári dobásának szánja ezt a miniszériát, ami sokban hasonlít a tavaly ilyenkor bemutatott Hatalmas kis hazugságokra: itt is sztárszínésznők a főszereplők (Amy Adams, Patricia Clarkson), szintén egy kortárs írónő regényéből készült a sorozat, és szintén egy idillinek tűnő kisváros rejt benne súlyos titkokat. De a hangvétel itt még sötétebb, amit jól mutat az is, hogy a főszereplő újságírónő gyerekgyilkosságok után kutatva tér haza a szülővárosába, és hogy maga is nagyon komoly függőségekkel és traumákkal küzd.

Mamma Mia: Sose hagyjuk abba (Mamma Mia: Here We Go Again) Hazai mozis premier: 07.19.

Lehet szeretni vagy nem szeretni, de a Mamma Mia! sikerét nem lehet elvitatni, így hát nem csoda, hogy 10 év elteltével folytatás készült hozzá, és hogy ez a folytatás a nyár jelentős mozis eseményei közé tartozik a hazai nézőközönség számára. Ráadásul a második részre a sikerrecept minden összetevője is újra adott: napfényes görög szigetek, fülbemászó ABBA-slágerek, a már ismert és megszeretett sztárszereplők, sőt néhány új karakter is, nem kisebb nevek alakításában!

Escobar (Loving Pablo) Hazai mozis premier: 07.26.

Minden idők legnagyobb drogbárója és a világ egyik leggazdagabb embere volt az 1980-as és 1990-es években tevékenykedő kolumbiai Pablo Escobar, és a története még mindig érdekli a világot, hiába született róla már több mozifilm, sorozat és dokumentumfilm is. Ez az új film egy szerelem történetén keresztül mutatja be Escobart: egy vele szeretői viszonyban lévő televíziós műsorvezetőnő regényéből készült. A főszerepekben pedig az európai mozi sztárszínész házaspárja, Penélope Cruz és Javier Bardem látható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.