Sisi hercegnő színész Alessio Colautti Habsburgok család szépunoka Ferenc József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem örült a család annak, hogy Alessio Colautti, Sisi hercegnő szépunokája színész akar lenni. Végül az lett, de nem csak ezzel foglalkozik. Az ősi családi relikviákat pedig sokszor a színpadra is magával viszi. 

"A nagymamám nagymamája, vagyis az ükanyám Sisi és Ferenc József lánya, Mária Valéria volt. Így tehát Ferenc József az én szépapám. Utánanéztem, a családunkban senki nem akadt, aki nyilvános fellépéseket vállalt volna. Igaz, sokan megtanultak valamilyen hangszeren játszani, de csak otthonukban muzsikáltak a vendégeknek. Én viszont kiskoromtól kezdve éreztem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni" - mondta a Story magazinnak Alessio Colautti, aki Triesztben a Budapesti Operettszíház társulatával lépett fel. Nem csak színészettel foglalkozik, többek között van egy utazási irodája is.

A Csárdáskirálynő című előadásban pédlául nem is sejtik a nézők, hogy a kellékek között néhány eredeti darab is van. A jelmezt díszítő plecsnik például Ferenc József tulajdonában voltak, de az általa viselt szemüveg is a császáré volt. Aranyozott bögréből kortyolja a szünetekben a vizet, és egy Ferenc József által aláírt kép is van az öltözőjében.

Mint mondta: sokan vannak Habsburgok, és bár már nem kastélyokban élnek, igyekeznek ápolni a hagyományokat.

"Ez egy súlyos, de számomra ugyanakkor édes teher is: amit lehet, azt tovább akarom adni az utókornak" - nyilatkozta a lapnak Alessio Colautti.

Programajánló: fesztivál fesztivál hátánhttp://www.life.hu/kult/20180717-programajanlo-julius-kozepere-fesztivalokkal.htmlHa te sem szeretet a tömeget, mégis imádod a fesztiválhangulatot, az alábbi programokat neked találták ki. KultOrigoÚjra van Mekk Elek-szobor a Széll Kálmán térenhttp://www.life.hu/kult/20180718-ujra-van-mekk-elekszobor-a-szell-kalman-teren.htmlKolodko Mihály készítette azt a Mekk Elek-szobrot, amelyet nemrégiben valaki elemelt a Széll Kálmán térről. Ám most újra belebotolhatunk kedvenc mesehősünkbe. Kult--Törőcsik Mari már nem akar színpadra állni, utolsó interjúját adtahttp://www.life.hu/kult/20180718-torocsik-mari-mar-nem-akar-szinpadra-allni-utolso-interjujat-adta.htmlUtolsó nyilatkozatára készül Törőcsik Mari. A színésznő azt mondta: már nem akar többé színpadra állni. KultOrigoEzek a szavak tiltottak az angol királyi családbanhttp://www.life.hu/kult/20180718-ezek-szavak-tiltottak-az-angol-kiralyi-csaladban.htmlBizonyára még mindig sokat kell tanulnia Sussex hercegnéjének, azaz Meghan Markle-nek, ami az etikettet illeti. Tudni lehet például azt is, hogy a királyi családban vannak olyan szavak, amelyeket nem mondanak ki. Kult--Meghalt Kertész Zsolt magyar színészhttp://www.life.hu/kult/20180718-meghalt-kertesz-zsolt-magyar-szinesz-akit-eveken-at-lathatott-a-kozonseg-a-moricz-zsigmond-szinhaz.htmlMeghalt Kertész Zsolt, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze. Kult--5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júliusbanhttp://www.life.hu/kult/20180716-filmajanlo-juliusra.htmlRovatunkban időről időre összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott hónapban. Jöjjenek hát július ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.