Programajánló: az augusztus sem telik el eseménytelenül

augusztus fesztivál program programajánló sport strandröpi2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén az augusztus sem telik el eseménytelenül! Legyen szó sporteseményről vagy éppen vadító fiesztáról, most mindenki megtalálja, amit keres! Otthon maradni nem ér!

MKB-Pannónia - Strandröplabda Magyar Bajnokság 2018

A nyár slágersportja a strandröplabda, amelynek csúcsa természetesen a legjobbak küzdelme, az országos bajnokság. Az összesen 44 nevezett páros a három állomásból álló sorozatban a Lupa-tavon rendezendő augusztusi döntőbe kerülésért küzdött, a legjobbakat pedig a látványos játékhoz méltó elismerés illeti meg. Ne hagyd ki a döntőt, az év leglátványosabb sportbajnokságát.

Időpontok és helyszínek: Döntő augusztus 7-12. Budapest, Lupa-tó; augusztus 23-26.: Siófok - 2018 World Tour 1* Star - Siófok (Siófok MLSZ Beach Arena)

Forrás: Facebook/Beach Volleyball Hungary/Szabo-Jilek Adam

Bernstein100

Egy Amerikai Párizsban – Bernstein és Gershwin a Margitszigeten szimfonikus koncert. Leonard Bernstein sokszínű csodája volt a világnak, zongorajátékosi, karmesteri, médiaművészi életművei mellett jónéhány olyan kompozíció is örökül maradt utána, amelyet szemlézni most, születésének centenáriumán kedves és népszerű, ám egyben igényes és örömteli kötelesség is. Ezúttal a nyári esték különös hangulatát is kihasználva a West Side Story zenekari szvitjével, a Candide két híres részletével és az általa oly kedvelt, szívesen zongorázott és vezényelt Gershwin muzsikájával emlékezük a Maestróra, aki Budapesten is koncertezett az Erkel Színházban. Szólisták: Szemere Zita (ének), Balog József (zongora). Közreműködik: Magyar Állami Operaház Zenekara. Vezényel: Nimrod David Pfeffer (USA). További részletek ITT.

Időpont: 2018. augusztus 10. 20 óra
Helyszín: Budapest, Margitsziget Szabadtéri Színpad

Forrás: szabadter.hu

Dinnyetörő fesztivál

Remek programok, fergeteges koncertek, vidéki hangulat, csinos hölgyek és borzasztóan jóképű férfiak, csodás hangulat és persze rengeteg dinnye. Remélem mindenkinek megjött a kedve egy kis dinnyetörésre! Napijegy: 1500 forint.

Időpont: 2018. augusztus 10-11.
Helyszín: Heves, Erdélyi utca

Forrás: Facebook/Dinnyetörő Fesztivál Official

Tolcsvai Borfesztivál

A közel másfél évtized alatt ezen a kis borsodi településen sikerült olyan hagyományt teremteni a fesztivállal, hogy aki volt már, az szívesen jön vissza, aki pedig eddig csak hallott róla, az a hallottak alapján semmiképpen nem szeretne kimaradni belőle. A zenei programok három helyszínen - a kastélypark színpadán, a bormúzeum udvarán és a világörökségi pincesoron felállított színpadon - zajlanak majd.

Időpont: 2018. augusztus 10-12.
Helyszín: Tolcsva, Kastélypark, bormúzeum és pincesor

Forrás: Facebook/Tolcsvai Borfesztivál

Szent István napi zenei fesztivál

A fesztivál összeállításánál a szervezők arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja az elvárásainak, szórakozási szokásainak leginkább megfelelő programot és a hagyományok őrzése mellett valami újat, pezsdítőt hozzunk az esztergomi életbe. Méltán népszerű zenekarok, énekesek, előadók széles palettája biztosítja a szórakozási lehetőséget a kulturális programok mellett.

Időpont: 2018. augusztus 10-20.
Helyszín: Esztergom, Nagy Duna sétány 1.

Forrás: Facebook/Fesztiválsziget Esztergom

Szurdokpüspöki libafesztivál

Itt minden a liba körül zajlik majd! Lesz libaszépségverszeny, isteni finomságok és természetesen remek koncertek is!

Időpont: 2018. augusztus 11.
Helyszín: Szurdokpüspöki, Általános Iskola

Forrás: Shutterstock

Ifjúsági Vízilabda VB

Szombathely rendezi 2018-ban az ifjúsági férfi vízilabda-világbajnokságot a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezető testületének, a Bürónak a windsori döntése értelmében. A programról: aug. 11.: selejtezők és megnyitó ünnepség; aug. 12-15.: selejtezők; aug. 16.: kvalifikációs kör; aug. 17.: negyeddöntők; aug. 18.: középdöntők; aug. 19.: döntők és eredményhirdetés.

Időpont: 2018. augusztus 11-19.
Helyszín: Szombathely

Forrás: youthwaterpolocarneval.com
De ki is az a Kendrick Lamar? http://www.life.hu/kult/20180724-kendrik-lamar-fellepo-lesz-a-2018as-sziget-fesztivalon.htmlVitathatatlan, hogy az idei Sziget fesztivál egyik headlinere, Kendrick Lamar a hip-hop szcéna egyik legkiemelkedőbb előadója. Mióta 2011-ben kiadta bemutatkozó nagylemezét, három további stúdióalbummal és olyan slágerekkel állt elő, mint a HUMBLE vagy a DNA, együttműködött Taylor Swift-tel, az SZA-val, Rihannával, a Maroon 5-al és a The Weeknd-del is, munkáját pedig eddig 12 Grammy-vel díjazták. Kult--5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júliusbanhttp://www.life.hu/kult/20180716-filmajanlo-juliusra.htmlRovatunkban időről időre összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott hónapban. Jöjjenek hát július ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo40 éves lett Hollywood legkeményebb csaja: Michelle Rodriguez legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180712-michelle-rodriguez-legfontosabb-szerepei.htmlMa ünnepli negyvenedik születésnapját a dominikai és Puerto Ricó-i származásó Michelle Rodriguez, aki általában vagány, akciózásban is élen járó nőket alakít a mozivásznon — és teszi ezt sokszor a filmvilág legsikeresebb, legnagyobb szabású produkcióiban. Az ünnepi alkalomból összegyűjtöttük a legjelentősebb szerepeit! Kult--5+1 időutazó film és sorozat, ami segít kilépni a mindennapi körforgásbólhttp://www.life.hu/kult/20180703-idoutazos-filmek.htmlNéha te is úgy érzed, hogy most azonnal bezárnád magad mögött az ajtót, és elmennél? Mindent megadnál egy kis kikapcsolódásért, legszívesebben elutaznál a hegyekbe vagy a tengerpartra, de akár más korokba is, a lényeg, hogy messze mindentől, ami megszokott. Ha a körülmények nem is teszik lehetővé, hogy ezt megtedd, ne keseredj el, összegyűjtöttük a legjobb időutazós filmeket és sorozatokat, amelyek pillanatok alatt segítenek kilépni a hétköznapokból, és új kalandok felé kalauzolnak. KultOrigoA tengerek rettegett úrnői: 5 hírhedt női kalóz a történelembőlhttp://www.life.hu/kult/20180703-noi-kaloztortenetek.htmlA régi kalózbabona szerint asszonyszemély a fedélzeten balszerencsét hoz, mégis voltak olyan nők a történelemben, akik nem csupán együtt hajózhattak a félelmetes tengeri rablókkal, de igazi legendává is tudtak válni közöttük. Íme, a leghíresebbek! KultOrigoJöjjenek a pasik helyett a csajok: 7 nemcserés filmfeldogozás http://www.life.hu/kult/20180625-nemcseres-filmfeldolgozasok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik az Ocean's 8 című filmet, amiben a korábbi Ocean's-trilógia emlékezetes pasicsapatának szélhámoskodásait ezúttal nők hajtják végre. Hollywoodban korábban is elő-előfordultak nemcserés feldolgozások, az utóbbi időben viszont kimondott trend lett belőle – a leghíresebb eseteket gyűjtöttük össze. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.