Kiszínezték a történelem nagy pillanatait ábrázoló fotókat

Titanic Elvis Presley Erzsébet királynő pillanat történelem Albert Einstein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vagyunk olyan szerencsések, hogy a történelem néhány pillanatát ikonikussá vált fotókon is megszemlélhetjük. Ezek többnyire fekete-fehérek, ám a modern technikának köszönhetően jónéhányat küzülük már színesben is megcsodálhatunk. Elképesztő, ahogyan megelevenedik előttünk Albert Einstein vagy éppen Elvis Presley. 

Akadnak olyan történelmi pillanatok, amelyeket nem kell pusztán elképzelnünk, hanem fotón is megvizsgálhatjuk az ottlévők arckifejezését, megnézhetjük a csatajaleneteket, elnöki esküvőket, vagy épp a híres tudósok portréit. Ám ezek általában fekete-fehérek.

A modern technikának köszönhetően azonban tanúi lehetünk annak, ahogyan élet költözik a legtöbbek által jól ismert képekbe. Láthajuk színesben a fiatal Erzsébet királynőt, Albert Einsteint, John F. Kennedy esküvőjét vagy éppen a Titanic-ot.

Szinte hihetetlen, hogy milyen markáns a különbség a fekete-fehér és a színes fotókon láthatjó alakok között, a történelem még átélhetőbbé válik számunkra.

Ha kíváncsi vagy a nem mindennapi fotókra, lapozd végig galériánkat!

Forrás: marinamaral.com, The U.S. National Archiveshttp://www.life.hu/kult/galeria/20180806-kiszineztek-a-tortenelem-nagy-pillanatait-abrazolo-fotokat.htmlmiddleon1200800
Soha többet nem áll színpadra Kulka Jánoshttp://www.life.hu/kult/20180804-kulka-janos-soha-tobbet-nem-all-szinpadra.htmlAz RTL Klub Fókuszának adta első televíziós interjúját Kulka János azóta, hogy 2016 áprilisában stroke-ot kapott és életmentő műtéten esett át. Most terapeutájával együtt elmesélik, hogyan tanult meg újra mozogni és beszélni.Kult--19 érdekesség a Mamma Mia 2-rőlhttp://www.life.hu/kult/20180731-19-erdekesseg-a-mamma-mia-kettorol.htmlMár hasít a hazai mozikban a nagysikerű ABBA-musical második része. A Mamma mia! Sose hagyjuk abba premierje kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag speciális információt a görög szigeteken svéd dalokat éneklő világsztárok újabb produkciójáról. KultOrigoProgramajánló: augusztus első hétvégéjérehttp://www.life.hu/kult/20180731-programajanlo-augusztus-elso-hetvegejere.htmlEgy biztos: augusztus első hétvégéjén sem fogsz unatkozni. Legalábbis akkor, ha nyitott vagy a világra! Mert ezúttal bármit is szeretnél, az az öledbe hullik: hangulatos fesztiváltól a paradicsomtermesztésig minden. KultOrigoKata vagyok, van még egy Pepsid? - közös fotón Dobó Kata és Spáh Dávidhttp://www.life.hu/kult/20180801-kata-vagyok-van-meg-egy-pepsid-kozos-foton-dobo-kata-es-spah-david.htmlBiztosak vagyunk benne, hogy Dobó Kata látványával együtt mindenki fejébe beégett a mondat 1998-ban: "Kata vagyok, van még egy Pepsid?" Együtt pózoltak a főszereplők. KultOrigoHárom vallási csoda, amire nincs magyarázathttp://www.life.hu/kult/20180730-harom-vallasi-csoda-amire-nincs-magyarazat.htmlCikkünkben most három olyan csodás vallási eseményt mutatunk be, amelyre a mai napig nincs magyarázat. Kult--Sosem látott fotó került elő John F. Kennedy holttestéről (18+)http://www.life.hu/kult/20180728-sosem-latott-foto-kerult-elo-john-f-kennedy-holttesterol.htmlA kép John Fitzgerald Kennedy holttestéről a Bethesda Haditengerészeti Kórházban készült, boncolás közben.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.