MTV VMA: Cardi B sztriptíztáncosnőből lett az idei díjátadó nagy nyertese

2018.08.21. 08:01

Cardi B amerikai rappernő már 2015-től aktív a zenei pályán, de idén robbant be a közönség és a szakma köztudatába, és rögtön 10 jelölést kapott! Élete már most példaértékű, hiszen milliók imádják zenéjét, és tisztelik kitartását, amely mély gödrökkel és buktatókkal volt kikövezve. Az MTV VMA díjátadó estjén ugyan 10 jelölésből „csupán" 3 díjat nyert, de boldogan sietett vele haza 1,5 hónapos babájához.

A 25 éves énekesnő a rosszhírű Bronx környékén született és nőtt fel, Dominikai édesapa, és Trinidadi édesanya gyermekeként. Érthető, hogy minden amerikai, hátrányos helyzetű gyerek példaképe, hiszen tehetségével ki tudott törni a mélyszegénységből. Már 16 évesen a Bloods zenekar tagja volt, de ez csupán egy örömforrás volt az életében, keményen küzdött a felszínen maradásért. Mivel a szülei nem tudták fizetni az iskoláit, kénytelen volt felfüggeszteni a tanulmányait, és Manhattan egyik bevásárlóközpontjában munkát vállalni.

Cardi B megérdemli a díjaitForrás: Getty Images/Ilya S. Savenok

Miután 19 évesen kirúgták onnan az akkori menedzsere javaslatára sztriptízbárban kezdett vetkőzni. Azt nyilatkozta, hogy ez a munka volt az egyetlen lehetősége, hogy kikerüljön a kiszolgáltatott anyagi helyzetéből, és elmeneküljön az akkori párkapcsolatából, ahol rendszeres bántalmazás és erőszak áldozata volt. Azt nyilatkozta erről az időszakról, hogy tulajdonképpen a vetkőzés pozitívan hatott az életére. „Sok mindentől megvédett. Amikor elkezdtem ezt a munkát, rögtön vissza tudtam iratkozni a suliba." Amint lett egy kis pénze valóban újra a Renaissance Musical Színház és Technikai középiskola tanulója lett és a Herbert H. Lehman főiskolára járt szakmai képzésekre. Keményen megküzdött a mostani díjakért.

Amikor 2013-ban néhány videóját feltöltötte a netre, futótűzként terjedtek, és egyre több felhasználóhoz jutottak el. Shaggy egyik dalában debütált 2015 novemberében, és nagy sikert arattak vele. Az első, saját zenei videója Cheap Ass Weave című dalából készült, amit 2015 decemberében jelent meg. Innen indult a karrierje, amely mára, 25 évesen a csúcsra ért, és még nem tudjuk, hova és meddig tart! Egy biztos: nagyon ígéretes, és inspiráló a személyiség ő, akinek már most filmbeillő a küzdelme, az élete és elképesztő sikerei.

Cardi BénekessztriptíztáncosnőMTV VMA