Programajánló szeptember első hétvégéjére

Forrás: Shutterstock -
iskola bug2018 program szeptember programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az iskolakezdés előtti utolsó hétvége semmiképpen nem telhet el eseménytelenül. Használd ki az utolsó, stresszmentes néhány napot, kerekedj fel és érezd jól magad!

Velencei-tavi nemzetközi hőlégballon karnevál

A Velencei-tó partján kirakodóvásár, gyermekműsorok, színpadi programok, sörsátor, szimulátorok, honvédségi és rendőrségi bemutatók, autó és motorkerékpár kiállítás, utcabál színesítik a felszálló ballonok parádéját. Helikopteren te is bármikor a magasba emelkedhetsz.

Időpont: 2018. augusztus 31-szeptember 3.
Helyszín: Agárd, Agárdi Parkerdő

A Velencei-tó partján gyermekműsorok színesítik a felszálló ballonok parádéját Forrás: Shutterstock

Budapest Urban Games

Jelentkezzetek a város legurbánusabb sporteseményére! Szerezzétek meg az utcalimpia érmeit és hirdessétek velünk a sport szeretetét. 1 nap, amatőröknek, profi sportolóknak, de elsősorban a főváros lakóinak! A Budapapest Urban Games célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. További részletek ITT.

Időpont: 2018. szeptember 1.
Helyszín: Budapest egyes helyszínein

A Budapapest Urban Games célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása Forrás: budapesturbangames.hu

Váci lecsófesztivál

Vác főterén 50-70 csapat méri össze lecsófőző tudását, melyet szakmai zsűri bírál el. A csapatok kóstoltatnak, az abból befolyt összeget ebéd után összesítve a szervezők minden évben megnevezett jótékony célra ajánlják fel. Emellett az első három helyezett a város vállalkozásainak felajánlásából értékes jutalomban is részesül. Te is főznél egy jó lecsót?

Időpont: 2018. szeptember 1.
Helyszín: Vác, Március 15 tér

Vác főterén 50-70 csapat méri össze lecsófőző tudását, melyet szakmai zsűri bírál el Forrás: Shutterstock

Nemzetközi vadgasztronómiai fesztivál

Ínyenc vadételekkel, sztárokkal, családi programokkal, gyönyörű erdei környezettel csábít a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál. Vadételfőző verseny vaddisznó, szarvas, őz és muflon kategóriában.

Időpont: 2018. szeptember 1.
Helyszín: Soponya, Ökoturisztikai Központ

Ínyenc vadételekkel csábít a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál Forrás: Facebook/12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, 20180901

Györöki szüret és XVI. halászléfőző fesztivál

A szőlőtermő vidékeken az egész évi nehéz munka után a szüret igazi ünnepi eseménynek számított a település életében. A szüret napján kora reggel a szüretelők vidám nótázással vonultak ki a szőlőhegyre, a munkavégzés alatt is jellemző volt a tréfálkozás, éneklés és hangoskodás. A régi szüretek hangulatát idézi meg a már hagyományos vidám, jelmezes szüreti felvonulás maskarásokkal, fúvószenekarral, néptáncosokkal és az elmaradhatatlan boros lovas kocsival. A lelkes csapatok által elkészített ízletes halászlevek kóstolása után kirakodóvásár, folklór-és gyermekműsorok,operett-melódiák este pedig szüreti bál várja a vendégeket.

Időpont: 2018. szeptember 1.
Helyszín: Balatongyörök, móló melletti sétány

A régi szüretek hangulatát idézi meg a már hagyományos vidám, jelmezes szüreti felvonulás maskarásokkal Forrás: onlinebalaton.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.