Freddie Mercury ma ünnepelné 72. születésnapját, film készül róla

2018.09.05. 16:18

A Zanzibáron született énekes, Freddie Mercury szerdán ünnepelné 72. születésnapját. A Queen együttes frontembereként meghódította a világot, ő az AIDS betegség egyik leghíresebb áldozata. 

Bohemian Rhapsody, Bicycle Race, We Are the Champions - csak néhány dal azok közül, amelyek Freddie Mercury munkáját dicsérik a Queen együttes frontembereként. 

Milliók rajongtak érte világszerte, 1986. július 27-én Budapesten is adtak koncertet a Queen együttessel, a magyarok vele együtt énekelhették a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt. A Queen zenekart 1970-ben alapította Roger Taylorral és Brian Mayjel. Ám nemcsak a zenét, hanem az élvezeteket is imádta, szerette a party-kat, az üzletek sokszor zárás után fogadták, hogy vásárolhasson.

A nyolcvanas évek közepén szólókarrierbe is kezdett Montserrat Caballé opera-énekesnővel, akivel egy albumot is kiadtak Barcelona címmel. 

Haláláig titkolta biszexualitását és azt, hogy AIDS-es, mégis ő lett a betegség egyik leghíresebb áldozata 1991-ben. A halála előtti években már ne koncertezett, mégis követték a lesifotósok, gyakran jelentek meg cikkek aggasztó egészségi állapotáról. Életéről most film készül Bohemian Rhapsody címmel. 

Freddie Mercury 1982-benForrás: WireImage/This content is subject to copyright./Steve Jennings

 

Freddie MercuryhalálszületésnapQueen