fesztivál kerekdomb2018 program szeptember programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkezdődött a suli, de nem szabad elszomorodni. A hétvége csak a miénk, és szerencsére az időjárás is nekünk kedvez. Irány hát a legjobb fesztiválok, programok – jókedvben nem lesz hiány.

Kerekdomb Fesztivál

Minőségi kulturális, zenei, turisztikai és borélmény. Összművészeti fesztivál Tállya templomaiban, udvarain, nemesi kúriáin, dűlőin és parasztházaiban.

Időpont: 2018. szeptember 13-16.
Helyszín: Tállya, több helyszínen

Kerekdomb Fesztivál Forrás: Facebook/Kerekdomb Fesztivál

Szenttamási napok

Büfé, bográcsozás a Hegytetőn, népi gyermekjátékok a játszóháznál, csacsigolás a hegyen. Barátságos Szenttamásiak és jó hangulat vár minden érdeklődőt.

Időpont: 2018. szeptember 14-15.
Helyszín: Esztergom, Szenttamás hegytető

Szenttamási napok Forrás: Facebook/Szenttamás Barátai Egyesület

Demecseri káposztás napok

A káposztás ételeket főző és kóstoltató csapatok mellett színes kulturális műsor, sztárvendégek, kirakodóvásár, vidámpark, kézművesek, versenyek és nem utolsósorban rengeteg káposztás étel várja a látogatókat.

Időpont: 2018. szeptember 14-16.
Helyszín: Demecser

Demecseri káposztás napok Forrás: Facebook/Demecseri Káposztás Napok - 2015-2017

Mátrai szüreti napok és fehérborfesztivál

A látogatók megkóstolhatják a Mátrai Borvidék illatos, könnyed borait a Fő téri pavilonsoron, miközben színvonalas szórakoztató, kulturális és folklór programok zajlanak. Kézműves kirakodóvásár, gulyásfőző verseny, szüreti felvonulás gazdagítja az eseményt. Népi iparművészeti vásár, minőségi borok árusítása a Fő téri borpavilonokban, csemegeszőlő- és mustárusítás, gyermekjátékok, kulturális programok gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Időpont: 2018. szeptember 14-16.
Helyszín: Gyöngyös, Fő téri szabadtéri színpad

Mátrai szüreti napok és fehérborfesztivál Forrás: Shutterstock

Ládaderbi Börzsöny

Extrém hegyi pálya ügyességi feladatokkal megspékelve. Idén is várják a hasonlóan kreatív és elmeroggyant stílusú verdákat. A dizájnon kívül a szerkezet stabilitására is érdemes odafigyelni, hiszen az akadályokat bírnia kell majd!

Időpont: 2018. szeptember 15.
Helyszín: Diósjenő

Ládaderbi Börzsöny Forrás: Facebook/Ládaderbi Rétság

Zebegényi Sárkányfesztivál

A világ talán legvidámabb fesztiválja idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, ahol minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól. Aki a kétnapos fesztivál családias és könnyed hangulatában elfárad, új erőre kaphat a gasztrokínálatot felvonultató sárkánykonyhán, és tehet egy sétát a közeli kézműves- és dizájnvásáron. Az esti órák közeledtével zenei élmények teszik a napok felejthetetlenné.

Időpont: 2018. szeptember 15-16.
Helyszín: Zebegény, Sárkánydomb

Zebegényi Sárkányfesztivál Forrás: Facebook/Zebegényi Sárkányfesztivál
A történelem legnagyobb szexbotrányai: Bill Clinton és az a bizonyos szaxihttp://www.life.hu/kult/20180910-bill-clinton-es-monica-lewinsky-a-tortenelem-legnagyobb-szexbotranyai-kozott.htmlÚj cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. Az ötödik részben bekukkantunk az Ovális Irodába, ahol a 20. század tán legnevezetesebb orális együttléte esett meg, komoly következményekkel. Kult--5 szélsőséges szekta, amelyek még ma is aktívan működnekhttp://www.life.hu/kult/20180827-51-szelsoseges-szekta-ma-is-aktivan-mukodnek.htmlPedofil közösség, sátánista vagy épp agymosó és pénzpumpoló szekta, ufóhívők, Isten földi manifesztációja és világmozgalommá egyesült Stephen King-rajongók. Több veszélyes csoport ma is működik, így nem meglepő, hogy az American Horror Story hetedik évada – amely rövidesen a Sony Movie Channelen is debütál – a kultuszokat választotta fő témájának. A köznyelv sokszor összemossa a kultusz és a szekta kifejezéseket, pedig ezek az általában nagyobb vallásokból vagy társadalmakból kiszakadt összetartó csoportok nem feltétlen mind olyan szélsőségesek vagy radikálisak, mint cikkünk szereplői. KultOrigoMozi a rácsok mögött: minden idők legjobb börtönfilmjeihttp://www.life.hu/kult/20180827-bortonfilmek-a-mozivasznon.htmlMár látható a hazai mozikban A kíméletlen című film, ami a címéhez méltóan egy egészen brutális utazáson visz minket végig egy thaiföldi börtönbe kerülő angol bokszoló történetén keresztül. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük a rácsok mögött játszódó filmek nagy klasszikusait — van belőlük szép számmal még úgy is, hogy a hadifoglyos mozikat most mellőztük. KultOrigo17 érdekesség mindannyiunk kedvenc csacsi öreg medvéjéről, Micimackórólhttp://www.life.hu/kult/20180821-micimacko-film-erdekessegek.htmlAugusztusban visszatért a mozivásznakra a világ egyik legismertebb és legkedveltebb mesehőse a Barátom, Róbert Gida című filmben, ennek kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt Micimackóról. KultOrigo19 érdekesség a Mamma Mia 2-rőlhttp://www.life.hu/kult/20180731-19-erdekesseg-a-mamma-mia-kettorol.htmlMár hasít a hazai mozikban a nagysikerű ABBA-musical második része. A Mamma mia! Sose hagyjuk abba premierje kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag speciális információt a görög szigeteken svéd dalokat éneklő világsztárok újabb produkciójáról. KultOrigo40 éves lett Hollywood legkeményebb csaja: Michelle Rodriguez legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180712-michelle-rodriguez-legfontosabb-szerepei.htmlMa ünnepli negyvenedik születésnapját a dominikai és Puerto Ricó-i származásó Michelle Rodriguez, aki általában vagány, akciózásban is élen járó nőket alakít a mozivásznon — és teszi ezt sokszor a filmvilág legsikeresebb, legnagyobb szabású produkcióiban. Az ünnepi alkalomból összegyűjtöttük a legjelentősebb szerepeit! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.