Meghalt Marty Balin zenész, a Jefferson Airplane egyik alapítója

Marty Balin Jefferson Airplane
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt 76 éves korában Marty Balin énekes-gitáros, a hatvanas évek legendás rockegyüttese, a Jefferson Airplane egyik alapítója.

Balin halálának hírét közép-európai idő szerint szombat hajnalban hozták nyilvánosságra. A zenész csütörtökön hunyt el, halálának oka egyelőre nem ismert. A Jefferson Airplane - a Grateful Deaddel és a Mamas and Papasszal együtt - a hatvanas évek végére kibontakozó hippimozgalom legfontosabb zenekarai voltak. Az együttes másik énekese, a két éve elhunyt Paul Kantner is folkzenész volt korábban, Jorma Kaukonen szólógitáros a bluest hozta magával. A jellegzetes Jefferson-hangot Grace Slick énekesnő adta meg. Lemezeik - a Takes Off, a Crown of Creation és a Surrealistic Pillow - nemcsak a nyugati part ifjúságának lett a kedvence. Koncerteztek, megjárták Woodstockot. Grace saját dalai - a Somebody To Love és a White Rabbit - a csúcsot jelentették az együttes történetében. A zenekar a 60-as és 70-es évek fordulóján kettévált. Kantner és Slick Jefferson Starshipnek keresztelte át a bandát, amelynek vonzereje egyre csökkent.

Forrás: Pixabay.com

Nemes Jeles László nem szívesen mutatná meg legelső filmes próbálkozásáthttp://www.life.hu/kult/20180923-nemes-jeles-laszlo-oscardijas-rendezo-nem-szivesen-mutatna-meg-legelso-filmes-probalkozasat.htmlMindössze tizenhárom éves volt az Oscar-díjas rendező, amikor belekóstolt a filmkészítésbe, azonban ezeket a próbálkozásait nem szívesen mutatná meg a nagyvilágnak.KultOrigoMeghalt Kiss Péntek József, a Jókai Színház egykori igazgatójahttp://www.life.hu/kult/20180922-meghalt-kiss-pentek-jozsef-a-jokai-szinhaz-egykori-igazgatoja.htmlHatvanhat éves korában elhunyt Kiss Péntek József, a komáromi Jókai Színház egykori igazgatója - írja a Paraméter.Kult--Rövid betegség után elhunyt Peter Benson angol sorozatszínészhttp://www.life.hu/kult/20180909-rovid-betegseg-utan-elhunyt-peter-benson-angol-sorozatszinesz-fekete-vipera-sztarja.htmlPeter Benson, a Fekete Vipera című sorozat sztárja csütörtökön hunyt el, rövid betegség után.Kult--Elhunyt Spindler Béla, a kaposvári Csiky Gergely Színház színészehttp://www.life.hu/kult/20180901-elhunyt-spindler-bela-a-kaposvari-csiky-gergely-szinhaz-szinesze.htmlEgészen váratlanul, 63 éves korában elhunyt Spindler Béla, a kaposvári Csiky Gergely Színház színésze.Kult--Meghalt Aretha Franklinhttp://www.life.hu/kult/20180816-meghalt-aretha-franklin-76-eves-volt.htmlMeghalt a soul legendás királynője, Aretha Franklin. 76 éves volt. Ő volt az első nő, aki bekerült a Rock and Roll hírességek csarnokába. Kult--Soha többet nem áll színpadra Kulka Jánoshttp://www.life.hu/kult/20180804-kulka-janos-soha-tobbet-nem-all-szinpadra.htmlAz RTL Klub Fókuszának adta első televíziós interjúját Kulka János azóta, hogy 2016 áprilisában stroke-ot kapott és életmentő műtéten esett át. Most terapeutájával együtt elmesélik, hogyan tanult meg újra mozogni és beszélni.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.