Meghalt Gyulányi Eugénia, az ország legidősebb színésznője

halál színésznő Gyulányi Eugénia kultúra művész Gyulányi Eugénia Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
103 évesen elhunyt az ország legidősebb színésznője Gyulányi Eugénia. A színésznő 1915-ben született, már 4 évesen tudta, hogy színésznő szeretne lenni. 

Sokan Jenci néninek ismerték Gyulányi Eugéniát, az ország legidősebb színésznőjét, aki október 10-én rövid betegség után 103 évesen hunyt el - tudta meg a Blikk.

Vereczkey Zoltánné Gyulányi Eugénia Éva Kolozsváron született 1915. március 15-én. Szülei is ismert színészek voltak, Bátori Elza és Csapó Jenő. Gyulányi Eugénia így már 4 évesen tudta, hogy ő is színész akar lenni.

A Színművészeti Akadémiára első alkalommal felvették, 1937-ben diplomázott. Filmekben többször Gyulányi Éva néven szerepelt. Vereczkey Zoltánhoz színészhez ment feleségül. A nézők láthatták színházban, tévé- és játékfilmekben is. 2012-ben portréfilm is készült róla Jenci néni szép élete címmel.

Párhuzamos életek – Döbbenetes különbségek Észak- és Dél-Korea között: fotókhttp://www.life.hu/kult/20181009-parhuzamos-eletek-kulonbsegek-eszak-es-delkorea-kozott-fotok.htmlAz ázsiai ország 73 éve szakadt ketté, Észak- és Dél-Koreára. Ez több mint egy emberöltő, mely idő alatt igencsak eltávolodott egymástól a két ország. A különbségeket legjobban a két főváros mutatja: a déli Szöul modern képe és fejlett infrastruktúrája áll szemben az északi Phenjannal, mely hozzá képest mintha megrekedt volna az időben. KultOrigoA CIA aktáiból Hitler magánéleti titkaira derülhetett fényhttp://www.life.hu/kult/20181011-a-cia-aktaibol-hitler-maganeleti-titkaira-derulhetett-feny.htmlEgy nyilvánosságra hozott titkos jelentés nem várt dolgokat tár fel Adolf Hitler magánéletéről, különösen a szexuális irányultságáról. A CIA jelentése szerint ugyanis a diktátor biszexuális volt. Kult--Öngyilkosságnak minősítették az alkoholmérgezésben elhunyt Verne Troyer haláláthttp://www.life.hu/kult/20181011-ongyilkossagnak-minositettek-az-alkoholmergezesben-elhunyt-verne-troyer-halalat.htmlÖngyilkosságnak minősítette az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat az áprilisban alkoholmérgezésben elhunyt amerikai színész, kaszkadőr és humorista, Verne Troyer halálát.Kult--5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod októberbenhttp://www.life.hu/kult/20181009-oktoberi-filmajanlo.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát október ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoMeghalt Celeste Yarnall, a Star Trek népszerű színésznőjehttp://www.life.hu/kult/20181011-meghalt-celeste-yarnall-a-star-trek-nepszeru-szinesznoje.htmlÉvekig tartó küzdelem után feladta a harcot a petefészekrák ellen Celeste Yarnall, a Star Trek színésznője: 74 évesen távozott az élők sorából. Kult--Meggyilkoltak egy gazdag, félvilági nőt a Teréz körúton: Leirer Amália történetehttp://www.life.hu/kult/20181010-leirer-amalia-gyilkossaganak-tortenete.htmlBrutálisan végeztek egy fiatal nővel 1924. december 22-én. Oszladozó testére két hónappal később találtak rá a lakásában. A hasán, nyakán és a mellén szúrt sebeket, a fején pedig egy hatalmas vágást láttak a detektívek. Akkoriban mindenki azt találgatta, ki ölhette meg Leirer Amáliát. Ez a híres Teréz körúti gyilkosság története. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.