Elhunyt Hugh McDowell csellista

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál cselló gyász zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
65 éves korában, rákban elhunyt Hugh McDowell, az ELO és a Wizzard csellistája.

65 éves korában elhunyt Hugh McDowell – számolt be róla a BBC.

A híres csellista először 1972-ben lépett fel az ELO-val, azaz az Electric Light Orchestrával, de egy év múlva elhagyta a zenekart, Roy Wooddal ugyanis megalapította a Wizzardot. Később azért visszatért még az ELO-ba, elkészítették az Eldorado és a Face the Music című albumukat.

A zenészt a rák győzte le. Halálhírét hivatalosan is megerősítették.

Szavakkal el sem tudom mondani, mennyire szomorú vagyok, hogy régi barátom, Hugh hosszú betegség után elhunyt. Még tizenévesen találkoztunk először, csodálatos ember és nagyszerű csellista volt" – nyilatkozta egyik zenésztársa.

Bestiális gyerekgyilkosság: kegyetlenül megkínozta kisfiát egy nevelőapahttp://www.life.hu/kult/20181108-konyicsak-sandor-megkinozta-es-megolte-nevelt-fiat.html81 évvel ezelőtt, 1937 októberében brutális gyerekgyilkosság kavarta fel az indulatokat Magyarországon. Egy 26 éves alsódabasi gazda agyonverte 3 éves beteg unokaöccsét, de előtte meg is kínozta a kisfiút. A történetet kiemelt ügyként kezelték a sajtóban. Nem volt olyan országos napilap, amelyik ne cikkezett volna róla hónapokon keresztül. A kor sztár bűnügyi tudósítói igyekeztek részletesen feltárni a gyilkosság éjszakájának eseményeit, aztán a tárgyalásról is írtak, ahol kiderült, hogy a férfi nem vállalja a tettét, a feleségére mutogat. KultOrigoApró emberekből állítja össze grandiózus műalkotásait Craig Alanhttp://www.life.hu/kult/20181109-apro-emberekbol-allitja-ossze-grandiozus-mualkotasait-craig-alan.htmlTávolról egyszerű festményeknek tűnnek Craig Alan munkái, ám ha közelebbről megnézzük őket, rájövünk, hogy valójában Joker vagy John Lennon arca pici emberekből áll, akik más-más pózokban ülnek, állnak vagy épp fekszenek. KultOrigoJackie Kennedy soha nem látott fotóit árverezik elhttp://www.life.hu/kult/20181108-jackie-kennedy-soha-nem-latott-fotoit-arverezik-el.htmlAz Amerikai Egyesült Államok volt elnökének, John F. Kennedy feleségének soha nem látott kamaszkori fotóit árverezik el. Az árverésre bocsátott tételek között szerepel egy levél is, amelyet az özvegy írt 9 nappal azután, hogy az elnököt lelőtték. Kult--Elton John visszavonul a fellépésektőlhttp://www.life.hu/kult/20181108-elton-john-visszavonul-a-fellepesektol.htmlBúcsúturnéra indult Elton John. A 300 állomásos turné után a zenész visszavonul a fellépésektől, mert több időt szeretne a gyermekeivel tölteni. Kult--A Tony Petrocellit alakító Barry Newman 80. születénapját ünneplihttp://www.life.hu/kult/20181108-a-tony-petrocellit-alakito-barry-newman-80-szuletenapjat-unnepli.htmlNyolcvanadik születésnapját ünnepli a Petrocelli című sorozat főszereplője, Barry Newman. Jelenleg színházakban játszik, de ikonikus szerepéért még mindig imádják a tévénézők is. Mutatjuk, hogy néz ki ma. Kult--Meztelenül látogatható a kolumbiai nudista múzeum (18+)http://www.life.hu/kult/20181107-meztelenul-latogathato-a-kolumbiai-nudista-muzeum.htmlNudista kiállítás tartja lázban a kolumbiaiakat: a vendégek nemcsak a festményeken csodálhatják meg a pucér alakokat, de saját maguknak is le kell dobniuk a ruháikat. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.