Szegedi egyetemisták forgatták újra a Macskafogót (videó)

2018.11.12. 18:20

Vicces videóval rukkoltak elő a Szegedi Tudományegyetem Károlyi Mihály Kollégiumának hallgatói. A Kollégiumi Pajkosságok elnevezésű rendezvénysorozat videós feladatában újraforgatták a Macskafogó című rajzfilmet. Olyannyira ötletes lett, hogy még a rajzfilm hivatalos oldala is megosztotta az elkészült kisfilmet. 

A Macskafogó című rajzfilmet forgatta újra a Szegedi Tudományegyetem Károlyi Mihály Kollégiumának egy csoportja. A Kollégiumi Pajkosságok (KOPAJ) elnevezésű rendezvényen a 10 emeletes kollégium szintjei versenyeznek egymással. 

Az egyik feladat egy videó elkészítése volt, amelyet a 7. emelet olyannyira jól megoldott, hogy már több mint 23 ezren nézték meg az elkészült alkotást. „A videót közösen találtuk ki, egy nap alatt forgattuk, és körülbelül két nap volt az utómunka. Nagyon örültünk, hogy a macskafogósoknak is tetszett, és persze reméljük, hogy mi fogunk nyerni” – mesélte a Borsnak Farkas Bence, a kisfilm egyik alkotója. 

Érdemes figyelni a finom részletekre, például arra, hogy a patkányok közül a lányokat is fiúk alakították, hogy tévé helyett mikrón nézik az adást, valamint a kartonpapír telefonra is.