Golden Globe: Lady Gaga és Bradley Cooper is a díjátadók között lesz a vasárnap esti gálán

Forrás: AFP/Anthony Harvey -
Bradley Cooper Lady Gaga Golden Globe-gála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lady Gaga, Harrison Ford, Emma Stone és Bradley Cooper is a díjátadók között lesz a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének (HFPA) Golden Globe-gáláján, amelyet helyi idő szerint vasárnap este rendeznek meg a Los Angeles-i Beverly Hilton szállóban.

Az HFPA honlapja szerint a 76. díjkiosztó házigazdája Sandra Oh és Andy Samberg lesz. Az újságíró-szervezet korábban bejelentette, hogy a Cecil B. De Mille filmes életműdíját Jeff Bridges kapja. Az újonnan alapított televíziós életműdíjat, a Carol Burnett-díjat első alkalommal maga a legendás tévés komika, a 85 éves Burnett veheti át. A Golden Globe-díjak átadásában segédkező Golden Globe-nagykövet idén Isan Elba, a filmsztár Idris Elba lánya lett.

A háromórás gálaesten filmes és televíziós kategóriákban osztják ki a mintegy 90 tagot számláló tudósítótestület 25 trófeáját. A glóbuszt körbeölelő filmszalagot ábrázoló szobrot mások mellett Catherine Zeta-Jones, Dick Van Dyke, Jamie Lee Curis, Felicity Huffman, Mike Myers, Ben Stiller, Halle Berry, Nicole Kidman, Julianne Moore nyújtja majd át a győzteseknek.

Lady Gaga és Bradley Cooper a Csillag születik angliai bemutatóján Forrás: AFP/Anthony Harvey


A drámai filmek versenyében a Csillag születik, a Fekete Párduc, a Csuklyások: BlacKkKlansman, a Ha a Beale utca mesélni tudna és a Bohém rapszódia között dől el a verseny. A legjobb zenés film vagy vígjáték mezőnyben a Crazy Rich Asians, a Mary Poppins visszatér, A kedvenc, a Zöld könyv és a Vice küzd a Golden Globe-díjért.

A televíziós műsorok sorában a legjobb vígjátéksorozat díjáért a Barry, a The Good Place, a Kidding, a The Kominsky Method és a Marvelous Mrs. Maisel nyerhet. A drámai sorozatok közül pedig a Foglalkozásuk: amerikai, a Bodyguard, a Homecoming, a Killing Eve és a Pose esélyes a díjra.

„A Golden Globe-díjakról köztudott, hogy lehetetlen megjósolni, ki lesz a győztes, és éppen ez teszi a gálát élvezetessé. Idén a főbb kategóriákban olyan filmek szerepelnek, amelyek sok elismerést szereztek már, úgyhogy bármi lehetséges” – foglalta össze a díjesélyeket a veterán filmes elemző, Paul Dergarabedian. Megkockáztatta, hogy a legjobb idegen nyelvű film mezőnyből szerinte a mexikói Alfonso Cuarón Roma című alkotása viszi majd el a díjat. Emlékeztettet rá, hogy a Roma a díjszezon egyik favoritja, amely nagyszerű kritikákat kapott, és Cuarónt a legjobb rendező díjára is jelölte az HFPA.

Az első Golden Globe-gálát 1944 januárjában tartották: akkor látogattak először filmcsillagok és stúdióvezetők a 20th Century Fox stúdióba, hogy megtekintsék az előző év amerikai filmtermésének a külföldi újságírók által kiválasztott legjavát, és átvegyék a testület által öt kategóriában adományozott elismeréseket. A díjkiosztót azóta hagyományosan az Oscar-ceremónia előtt rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.