Elhunyt Uri István színművész

Forrás: Thinkstock -
halál színművész Szomszédok Uri István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
73 évesen távozott az élők sorából Uri István színművész, akit megannyi filmben és sorozatban láthattunk, például a Szomszédokban.

Uri István színművész 73 évesen távozott az élők sorából. A szomorú hírt a Centrál Színház közölte a Facebookon. „Búcsúzunk a My Fair Lady Lord Boxingtonjától, a Sok hűhó semmiért jegyzőjétől, az Illatszertár detektívjétől. Uri István családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Uri István, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 74. évében elhunyt. Végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást” – írták.

Uri István Jászai Mari-díjas magyar színész Forrás: Wikipedia/Active Studio/Földi tamás

A színművész nem csak a színpadról lehet ismerős a nézőknek, hiszen filmekben és sorozatokban is játszott. Láthattuk a Szomszédokban, a Lindában, a Sose halunk megben és az Ámbár tanárúrban. Szinkronszínészként is dolgozott, ő volt a SpongyaBob Kockanadrágból Rák úr hangja, de az Én vagyok Menyus című rajzfilm névadó figurájának is ő kölcsönözte a hangját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.