Harminc év után kellett új zenésztársakat keresnie Demjén Ferencnek

Rúzsa Magdi Koncz Zsuzsa Kovács Barnabás Demjén Ferenc Demjén Rózsi Závodi Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Demjén Ferenc helyett Rúzsa Magdival és Koncz Zsuzsával folytatja tovább Závodi Gábor billentyűs. De nemcsak ő, Kovács Barnabás basszusgitáros is elhagyja a legendás zenészt. 

Az utóbbi hetekben az a hír terjedt, hogy Demjén Ferencet elhagyták a zenésztársai, a továbbiakban Rúzsa Magdival dolgoznak együtt. A Best magazin megkereste Závodi Gábor billentyűst, aki megerősítette, hogy valóban nem játszik már Demjénnel, ahogyan Kovács Barnabás billentyűs sem. De leszögezte: nem Magdi csábította el őt régi zenésztársától.

Demjén Ferenc két zenésztársától búcsúzott Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Három zenésszel is dolgoztam az elmúlt időszakban. 54 éves vagyok, nem bírtam tovább ezt a tempót. Tény és való, hogy legrégebben, 30 éve Rózsival zenéltem, utána jött Koncz Zsuzsa, de már 13 éve dolgozom Magdival is. A legközelebb persze Rózsi áll a szívemhez, de azt gondolom, neki mindegy, ki fog zongorázni a háta mögött, nélkülem is ugyanúgy megtölti az Arénát” – mondta a lapnak Závodi Gábor, aki Rúzsa Magdival és Koncz Zsuzsával dolgozik tovább.

A távozást januárban jelentette be Demjénnek, akit váratlanul ért a hírt, hiszen egy sikeres koncert és egy új lemez után tudta meg, hogy Závodi távozik. De 30 év után békében váltak el. „Szerencsére minden megoldódott, megvannak az új zenészeim, akikkel nekivághatok a nyárnak. Nem szeretnék ebből semmilyen hisztériát, már megnyugodtam” – fogalmazott a Bestnek Demjén Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.