Drágaságom (film) Csokoládé (film) Valentin-nap romantikus filmek Mókás arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem feltétlenül kell elmenni otthonról ahhoz, hogy romantikus hangulatot teremtsünk. Egy otthon elköltött vacsora, és egy romantikus film sokkal meghittebb lehet, mint az ilyenkor zsúfolt éttermek. Ajánlunk néhány filmet a vacsi utáni összebújáshoz a kanapén: ezekkel nem lőhetsz mellé.

Drágaságom

Ez a francia vígjáték nem egy szokványos szerelmi történet: Iréne és Jean egymásra találásáról szól, akik elsőre nem tűnnek egymáshoz valónak. Jean egy félénk felszolgáló egy nagy hotelben, Iréne pedig egy kalandornő, aki véletlenül milliárdosnak hiszi Jeant, ezért ráveti magát. Gyorsan kiderül azonban a tévedés, így faképnél hagyja a férfit, aki azonban fülig beleszeretett, ezért mindent megtesz, hogy megtalálja.


Csokoládé

A francia kisváros egyhangú életét egy pillanat alatt felforgatja Vianne Rocher érkezése. A lányával céltalanul utazgató nő egy csokoládéboltot nyit ott, ahol évek óta semmilyen változás nem történt. Az édességek felszabadítják a helyiek szunnyadó vágyait. Míg sokan rajonganak a boltért és annak tulajdonosnőéért, addig mások ellenégként kezelik az asszonyt. Reynaud grófja szerint a csokoládék erkölcsi romlásba taszítják a várost.


Mókás arc

Audrey Hepburn és Fred Astaire romantikus, zenés vígjátéka egy igazi klasszikus, amelyben a divatfotós új arcot keres a legújabb kampányához. Dick Avery Greenwich Village eldugott könyvesboltjában talál rá Jóra, és ráveszi, hogy vegyen részt a divatbemutatójukon Párizsban. Ugyan Jót nem érdekli a fotózás, egy párizsi filozófus vezetője annál inkább, ezért igent mond a felkérésre. A problémák akkor kezdődnek, amikor a lány Párizsban valóban találkozik a filozófussal, és ez pokollá teszi az egész divatbemutatót.

Édes november

A gyönyörű szerelmi történetben egy magának való üzletember és egy humoros, szabadelvű nő talál egymásra. Nelson Mosst véletlenül hozza össze a sors Sarával, aki miatta bukik meg az autóvezetői vizsgán. A nő humora és egész lénye egyszerre vonzza és taszítja a férfit, elszakadni mégsem tud tőle, pedig el kell. Kezdetben a nővel való kapcsolat tűnt számára elképzelhetetlennek, később pedig Sara elengedése. Pedig a nő halálos beteg, ráadásul nem létesít hosszú távra kapcsolatot.

Programajánló: február közepérehttp://www.life.hu/kult/20190213-programajanlo-februar-kozepere.htmlItt a farsang, áll a bál... De mehetsz böllértalálkozóra is. Vagy színházba. Mindegy hogy döntesz, biztosan megtalálod a számításodat. Válogass a számos programajánlat közül kedvedre! KultOrigoDobó Kata rendezőként debütált: a feladat nehézségeiről mesélt - Videóhttp://www.life.hu/kult/20190214-dobo-kata-rendezokent-debutalt-a-feladat-nehezsegeirol-meselt.htmlElőször ült rendezői székbe Dobó Kata, tapasztalatairól és a feladat nehézségéről mesélt. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoMegtartották Tóth Luca rövidfilmjének, a Lidérc úrnak a világpremierjéthttp://www.life.hu/kult/20190213-megtartottak-toth-luca-rovidfilmjenek-a-liderc-urnak-a-vilagpremierjet.htmlNagy sikerrel megtartották Tóth Luca Lidérc úr című animációs rövidfilmjének világpremierjét kedden késő este a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. KultOrigoHírességek, akik a Fiumei sírkertben nyugszanakhttp://www.life.hu/kult/20190208-hiressegek-akik-a-fiumei-sirkertben-nyugszanak-andy-vajna-mellett.htmlA filmügyi kormánybiztos, számos hollywoodi sikerfilm producere, Vajna Tímea férje életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt. Temetése 2019. január 31-én volt a Fiumei úti sírkertben. Megnéztük, kik azok a magyar hírességek – tudósok, feltalálók, grófok, miniszterelnökök, írók, költők, színészek –, akik szintén ezen a helyen nyugszanak. A listában – amely természetesen nem teljes – családi név szerinti betűrendben, születési és halálozási évvel, a sírhely pontos megjelölésével szögletes zárójelben tüntettük fel az elhunytakat. KultOrigoOscar-gála: Samuel L. Jackson, Javier Bardem és Jason Momoa is díjat adnak áthttp://www.life.hu/kult/20190212-oscar-gala-samuel-l-jackson-javier-bardem-es-jason-momoa-is-dijat-adnak-at.htmlSok hírességet láthatunk február 24-én a Dolby Színház színpadán, ugyanis rengetegen jelöltek valamilyen díjra, mások pedig a szobrocskákat osztogatják: íme, ők fogják átnyújtani a nyertesek kitüntetését. Kult--A Dal 2019 – Az Acoustic Planet nyerte az első elődöntőthttp://www.life.hu/kult/20190210-a-dal-2019-az-acoustic-planet-nyerte-az-elso-elodontot.htmlAz Acoustic Planet nyerte A Dal 2019 első elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Petruska és Vavra Bence, a tévénézők szavazataival a The Middletonz jutott tovább a döntőbe a Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott show-műsorban. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.