36 év után ismét Magyarországon Kabir Bedi – így néz ki most Sandokan

Kabir Bedi Sandokan sorozat Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A maláj tigris című sorozatot 1983-tól vetítették nálunk. Akkor ismerte meg a hazai közönség Kabir Bedi pakisztáni származású színészt, aki Sandokant alakította. Bedi a a mai Guido és Maurizio de Angelis filmzenei koncert sztárvendége lesz, ezért látogatott Magyarországra.

„A római meghallgatásra a saját pénzemen utaztam, több száz jelentkező közül választottak ki. Különös oka volt, a film alapjául szolgáló regényben az író lerajzolta a főhős maláj herceget, és a rendező pont ilyen karaktert keresett. Én hasonlítottam rá a legjobban, enyém lett a szerep” – mondta el a Blikknek Bedi, hogyan lett Sandokan.

Sandokan


A 73 éves színész még ma is aktív, évente 2-3 bollywoodi produkcióban dolgozik, és az alapítványaival is sokat foglalkozik.
„Mivel Indiában nagy probléma az általános egészségügyi ellátás, több alapítványomat ilyen céllal hoztam létre” – mesélte. Az egyik alapítványa az elmúlt évtizedben ötmillió szemműtétet finanszírozott. Az állatvédelem is szívügye, a budapesti állatkertben örökbe fogadott egy szibériai tigrist, Norbit. A faj a kipusztulás szélén áll, erre szeretné felhívni a figyelmet a színész tettével.

Sandokan figurájának köszönhető a Neoton egyik legnagyobb slágere is, az együttes a sorozat főcímdalának magyar verzióját is játszotta.

Meghalt Bruno Ganz színész, aki a Bukás című filmben Hitlert alakítottahttp://www.life.hu/kult/20190216-meghalt-bruno-ganz-szinesz-aki-a-bukas-cimu-filmben-hitlert-alakitotta.htmlPéntek este, zürichi otthonában elhunyt Bruno Ganz színész. 77 éves volt. KultOrigoTöbb mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívothttp://www.life.hu/kult/20190216-tobb-mint-50-ev-utan-hivtak-elo-egy-fiokban-rejtozo-beatlesnegativot.htmlTöbb mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában - írja a BBC hírportálja.Kult--MÁS-filmek Valentin napra, avagy LMBTQ szerelmek a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20190214-masfilmek-valentin-napra-avagy-lmbtq-szerelmek-a-filmvasznon.htmlAz LMBTQ közösség nincs könnyű helyzetben, ha a Valentin-napi összebújós filmezés kerül szóba. Bár készülnek az ő életükbe csöppenő alkotások is, de messze sem olyan számban, hogy hirtelen elő tudjanak húzni egyet egy spontán otthoni mozizós estéhez. De ne rekesszük ki a heteroszexuálisokat sem, hiszen a következő filmeket nekik is meleg szívvel ajánljuk. KultOrigoRomantikus filmek Valentin-naprahttp://www.life.hu/kult/20190214-romantikus-filmek-valentin-napra.htmlNem feltétlenül kell elmenni otthonról ahhoz, hogy romantikus hangulatot teremtsünk. Egy otthon elköltött vacsora, és egy romantikus film sokkal meghittebb lehet, mint az ilyenkor zsúfolt éttermek. Ajánlunk néhány filmet a vacsi utáni összebújáshoz a kanapén: ezekkel nem lőhetsz mellé. KultOrigoOscar-díj: a tiltakozások ellenére sem változtat időspóroló döntésén a filmakadémia http://www.life.hu/kult/20190214-oscardij-a-tiltakozasok-ellenere-sem-valtoztat-idosporolo-dontesen-a-filmakademia-1.htmlAz operatőrök, majd prominens filmesek, Oscar-díjas vagy a díjra jelölt alkotók tiltakozása és nyílt levele sem változtat az amerikai filmakadémia azon döntésén, hogy négy kategória, köztük az operatőri győztesének a reklámszünetben adják át a díjat az Oscar-gálán, hogy ezzel rövidítsék a műsoridőt. KultOrigoProgramajánló: február közepérehttp://www.life.hu/kult/20190213-programajanlo-februar-kozepere.htmlItt a farsang, áll a bál... De mehetsz böllértalálkozóra is. Vagy színházba. Mindegy hogy döntesz, biztosan megtalálod a számításodat. Válogass a számos programajánlat közül kedvedre! Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.