36 év után ismét Magyarországon Kabir Bedi – így néz ki most Sandokan

Kabir Bedi Sandokan sorozat Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A maláj tigris című sorozatot 1983-tól vetítették nálunk. Akkor ismerte meg a hazai közönség Kabir Bedi pakisztáni származású színészt, aki Sandokant alakította. Bedi a a mai Guido és Maurizio de Angelis filmzenei koncert sztárvendége lesz, ezért látogatott Magyarországra.

„A római meghallgatásra a saját pénzemen utaztam, több száz jelentkező közül választottak ki. Különös oka volt, a film alapjául szolgáló regényben az író lerajzolta a főhős maláj herceget, és a rendező pont ilyen karaktert keresett. Én hasonlítottam rá a legjobban, enyém lett a szerep” – mondta el a Blikknek Bedi, hogyan lett Sandokan.

Sandokan


A 73 éves színész még ma is aktív, évente 2-3 bollywoodi produkcióban dolgozik, és az alapítványaival is sokat foglalkozik.
„Mivel Indiában nagy probléma az általános egészségügyi ellátás, több alapítványomat ilyen céllal hoztam létre” – mesélte. Az egyik alapítványa az elmúlt évtizedben ötmillió szemműtétet finanszírozott. Az állatvédelem is szívügye, a budapesti állatkertben örökbe fogadott egy szibériai tigrist, Norbit. A faj a kipusztulás szélén áll, erre szeretné felhívni a figyelmet a színész tettével.

Sandokan figurájának köszönhető a Neoton egyik legnagyobb slágere is, az együttes a sorozat főcímdalának magyar verzióját is játszotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.