36 év után ismét Magyarországon Kabir Bedi – így néz ki most Sandokan

2019.02.16. 17:30

A maláj tigris című sorozatot 1983-tól vetítették nálunk. Akkor ismerte meg a hazai közönség Kabir Bedi pakisztáni származású színészt, aki Sandokant alakította. Bedi a a mai Guido és Maurizio de Angelis filmzenei koncert sztárvendége lesz, ezért látogatott Magyarországra.

„A római meghallgatásra a saját pénzemen utaztam, több száz jelentkező közül választottak ki. Különös oka volt, a film alapjául szolgáló regényben az író lerajzolta a főhős maláj herceget, és a rendező pont ilyen karaktert keresett. Én hasonlítottam rá a legjobban, enyém lett a szerep” – mondta el a Blikknek Bedi, hogyan lett Sandokan.

Sandokan


A 73 éves színész még ma is aktív, évente 2-3 bollywoodi produkcióban dolgozik, és az alapítványaival is sokat foglalkozik.
„Mivel Indiában nagy probléma az általános egészségügyi ellátás, több alapítványomat ilyen céllal hoztam létre” – mesélte. Az egyik alapítványa az elmúlt évtizedben ötmillió szemműtétet finanszírozott. Az állatvédelem is szívügye, a budapesti állatkertben örökbe fogadott egy szibériai tigrist, Norbit. A faj a kipusztulás szélén áll, erre szeretné felhívni a figyelmet a színész tettével.

Sandokan figurájának köszönhető a Neoton egyik legnagyobb slágere is, az együttes a sorozat főcímdalának magyar verzióját is játszotta.

SandokanKabir BediBudapestsorozat