újszínház2019 színház fesztivál program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február utolsó hétvégéje számos kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Pozsgai Zsolt: Pöttöm Panna

Pöttöm Panna megszökik a nevelőszüleitől, mivel az emberek világában nem talál társat. Két új barát, Vakond úr és Egér asszonyság befogadják és megismertetik azzal a titokzatos, föld alatti világgal, amelyben ők élik az életüket. Pöttöm Panna otthonra lel ebben az emberek számára nem mindennapi környezetben.

Időpont: 2019. márciustól hetente
Helyszín: Budapest, Újszínház

Timkó Eszter és Orosz Csenge az Újszínház Pöttöm Panna című előadásában Forrás: Újszínház

Fehérvári kolbásztöltő fesztivál

A kistermelők, őstermelők és a vendéglátósok kézműves élelmiszerek, ajándékok és disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket és a látogatókat ezen a délelőttön.

Időpont: 2019. február 23.
Helyszín: Jancsárkert, Balatoni út

Disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket a fehérvári kolbásztöltő fesztiválon Forrás: Shutterstock

Balatoni bringafarsang

A nyaralási szezonban számtalan kerékpáros esemény van a Balcsi körül, de téli túra csak most kerül először megrendezésre az elszánt bringásoknak. A túraközpont Balatonfüred – Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, innen indulnak és érkeznek vissza a résztvevők. Itt kulturált öltözők, meleg zuhany, étterem áll a bringások rendelkezésére. A komplexumot kiegészíti a városi uszoda szaunával.

Időpont: 2019. február 23.
Helyszín: Balatonföldvár

Először kerül megrendezésre a balatoni bringafarsang Forrás: Facebook/Balatoni Bringa Farsang

III. Budai farsangi fánk fesztivál

Az előző évekhez képest sokkal több fánkos finomsággal, még több forró italcsodával és rengeteg új élménnyel várják a vendégeket. Az édes és sós fánkcsodák mellett forralt borok, hűtött italok, street food és megannyi ínyencség kap helyet.

Időpont: 2019. február 23–24.
Helyszín: Budapest, Allee melletti sétány

Fánkfesztivál Forrás: Shutterstock

Plüsshétvége a gyermekvasúton

Megéri télen is felkeresni a budapesti kisvasutat: február utolsó hétvégéjén nem kell fizetniük az utazásért azoknak a gyerekeknek, akik plüssfigurát mutatnak be a jegyváltáskor.

Időpont: 2019. február 23–24.
Helyszín: Budapest, Gyermekvasút Hűvösvölgy

A plüssállattal érkező gyerekek ingyen utazhatnak a gyermekvasúton ezen a hétvégén Forrás: Facebook/Gyermekvasút, Budapest
Jennifer Aniston 50 éves: 20 érdekesség a Jóbarátok sztárjárólhttp://www.life.hu/kult/20190218-jennifer-aniston-50-eves-erdekessegek-a-szinesznorol.htmlMi a köze Kojakhez és Görögországhoz? Melyik szerepre jelentkezett eredetileg a Jóbarátokba? Mit neveztek el róla a fodrászok? Mindezt és még sok minden mást is elárulunk a ma 50 éves Jennifer Anistonról, akit az ünnepi alkalomból egy csokor róla szóló érdekességgel köszöntünk. Kult--20 érdekesség a 65 éves John Travoltárólhttp://www.life.hu/kult/20190218-20-erdekesseg-a-65-eves-john-travolta.htmlMilyen kapcsolat fűzi a repüléshez? Milyen szerepeket örökölt tőle Tom Hanks? Hogy került a Ponyvaregénybe? Mindezt és még sok minden mást is elárulunk a ma 65 éves John Travoltáról, akit a születésnapján egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntünk. KultOrigoProgramajánló: február közepérehttp://www.life.hu/kult/20190213-programajanlo-februar-kozepere.htmlItt a farsang, áll a bál... De mehetsz böllértalálkozóra is. Vagy színházba. Mindegy hogy döntesz, biztosan megtalálod a számításodat. Válogass a számos programajánlat közül kedvedre! KultOrigoKleopátra, Erzsébet, Viktória és a többiek: a filmvászon legemlékezetesebb királynőihttp://www.life.hu/kult/20190130-a-filmvaszon-legemlekezetesebb-kiralynoi.htmlJanuár végén kerül a hazai mozikba a Két királynő című film, amelyben I. Erzsébet angol és Stuart Mária skót uralkodónő rivalizálásának történetét láthatjuk megelevenedni. Ennek apropóján listára gyűjtöttük azokat a (valóságban is élt) királynőket, akik a mozivásznakról is korlátlanul uralkodni tudtak. KultOrigoNicolas Cage 55 éves: egy különleges filmsztár legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20190110-nicolas-cage-55-eves-szerepei-a-multbol.htmlMost töltötte be jubileumi születésnapját Nicolas Cage, aki az egyedi kisugárzásával és szuggesztív tekintetével számos különféle szerepet és filmet tudott már emlékezetessé tenni — és noha a karrierje az utóbbi években inkább a félresikerült szerepválasztásokról híres, így is csak nagyon nehezen tudtuk leszűkíteni a legemlékezetesebb alakításait összegyűjtő toplistánkat. KultOrigoEgyedi Artúr rejtélyes halála - A mosdóra akasztva találták meg a versenyistállósthttp://www.life.hu/kult/20181206-egyedi-artur-rejtelyes-halala.htmlKözel száz évvel ezelőtt az egész ország egy krimibe illő esetről beszélt. Szokatlan körülmények között találtak rá az Egyedpusztán lévő uradalom 67 éves urára. Már a ravatalon feküdt Egyedi Artúr a szerettei gyűrűjében, amikor a detektívek ellepték a Kerepesi temetőt és lefoglalták a testét. Hiába ámultak és kiabálták a rokonok, hogy ez kegyeletsértés, a törvénynek engedelmeskedniük kellett. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.