írónő halál Fésűs Éva tragédia író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 93. évében elhunyt Fésűs Éva Kossuth-díjas író – tájékoztatta a kaposvári polgármesteri hivatal az MTI-t csütörtökön.

Fésűs Éva kereskedelmi középiskolában érettségizett, 1950-ben férjhez ment és Kaposváron telepedett le, nyugdíjba vonulásáig gyors- és gépírónőként dolgozott.

Már kisgyermekként elbűvölte a mesék és az irodalom világa, tízéves korától írt verseket, az 1950-es évektől rádiójátékokat, 1969-től mesefilm-forgatókönyveket. Pályafutása során húsznál is több mesekönyve, három évvel ezelőtt pedig egy felnőtteknek szóló verseskötete is megjelent.

Fésűs Éva meséi velünk maradnak Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Attila
4 film, amit vétek lenne kihagynod februárbanhttp://www.life.hu/kult/20190218-5-film-es-sorozat-amit-kar-lenne-kihagynod-februarban.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát február ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoProgramajánló: február utolsó hétvégéjehttp://www.life.hu/kult/20190220-programajanlo-februar-2324.htmlFebruár utolsó hétvégéje számos kikapcsolódási lehetőséget kínál. KultOrigoElhunyt Kautzky József színművészhttp://www.life.hu/kult/20190221-elhunyt-kautzky-jozsef-szinmuvesz-92-eves-volt.htmlSzerdán, 92 éves korában elhunyt Kautzky József Jászai Mari-díjas színművész – közölte a család az MTI-vel szerdán. Kult--Kiderült: Petruska András a jövőben is indulhat A Dalbanhttp://www.life.hu/kult/20190220-kiderult-petruska-andras-a-jovoben-is-indulhat-a-dalban.htmlPlágium miatt zárták ki A Dal című válogatóból Petruska Andrást, ám ez nem jelenti azt, hogy a következő években nem indulhat el. Kult--Elbocsátották Jaksity Katát, az ATV műsorvezetőjéthttp://www.life.hu/kult/20190220-elbocsatottak-jaksity-katat-az-atv-musorvezetojet.htmlAz ATV elbocsátotta egyik népszerű műsorvezetőjét, Jaksity Katát. A döntést a weboldalukon jelentették be. KultOrigoDobó Kata szerint egy vígjátékot a közönségnek kell megítélniehttp://www.life.hu/kult/20190219-dobo-kata-szerint-egy-vigjatekot-a-kozonsegnek-kell-megitelnie.htmlErősen bírálta a kritika Dobó Kata első rendezését, a Kölcsönlakás című filmet. Most reagált a negatív véleményekre. KultFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.