Elhunyt Demjén Gyöngyvér Jászai Mari-díjas színésznő, a Jóban Rosszban szereplője

Forrás: Thinkstock -
halál színésznő Demjén Gyöngyvér Jászai Mari-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Jászai Mari-díjas színésznő 78 évesen távozott az élők sorából. A szomorú hírt a Veszprémi Petőfi Színház közölte. 

78 évesen távozott az élők sorából Demjén Gyöngyvér Jászai Mari-díjas színésznő, akit számos színházi darabban és filmben is láthattunk, valamint ő volt a Jóban Rosszban Jolikája. A szomorú hírt a veszprémi Petőfi Színház közölte – szúrta ki a Femina.

Demjén Gyöngyvér 78 évesen csatlakozott az égi társulathoz Forrás: Thinkstock

Demjén Gyöngyvér 1940. május 26-án született Budapesten. Az érettségi után azonnal felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1962-ben szerzett diplomát Várkonyi Zoltán osztályában. Előbb a győri Kisfaludy Színház tagja lett, majd a szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött.

1969 és 1992 között, közel negyed évszázadon keresztül volt a Veszprémi Petőfi Színház meghatározó tagja, jelentős művésze, akinek nagyszerű alakításait olyan előadásokban csodálhatták meg a színházrajongók, mint A hajnalok itt csendesek (Liza), a Csongor és Tünde (Tünde), Három nővér (Mása), Úri muri (Rhédey), Tartuffe (Elmira) vagy éppen a Macskajáték (Paula).

A színház mellett filmekben és sorozatokban is szerepelt. Munkásságát 1988-ban Jászai Mari-díjjal ismerték el. Urnás temetése 2019. március 18-án 10.30-kor lesz a Farkasréti temetőben, ahol hamvait férje sírján helyezik el.

Hamarosan érkezik egy újabb dokumentumfilm a Queen zenekarrólhttp://www.life.hu/kult/20190226-hamarosan-erkezik-egy-ujabb-dokumentumfilm-a-queen-zenekarrol.htmlNégy Oscar-díjat is bezsebelt a Bohém rapszódia, a Queen zenekar és Freddie Mercury életét bemutató alkotás. Most úgy tűnik, hogy néhány hónap múlva egy újabb dokumentumfilm érkezik a témában. Kult--Nem indulhat az Eurovíziós Dalfesztiválon a kiválasztott ukrán énekeshttp://www.life.hu/kult/20190226-nem-indulhat-az-eurovizios-dalfesztivalon-a-kivalasztott-ukran-enekes.htmlNem képviselheti Ukrajnát az idén Tel-Avivban megrendezendő Eurovíziós Dalfesztiválon az országos versenyen első helyen végzett énekesnő, MARUV - közölte hétfőn az ukrán Nemzeti Televízió- és Rádió Műsorszolgáltató Társaság (NOTU). Kult--Elhunyt Mark Hollis, a Talk Talk énekesehttp://www.life.hu/kult/20190226-elhunyt-mark-hollis-a-talk-talk-enekese.htmlElhunyt Mark Hollis, a Talk Talk énekese. A nyolcvanas években sikeres londoni post-rock zenekar frontembere, dalszerzője 64 éves volt. Kult--Zenészek megalázásával vádolják Daniel Barenboim világhírű karmesterthttp://www.life.hu/kult/20190225-zeneszek-megalazasaval-vadoljak-daniel-barenboim-vilaghiru-karmestert.htmlZenészek gyötrésével és megalázásával vádolják Daniel Barenboim világhírű zongoraművészt és karmestert, a berlini Állami Operaház (Staatsoper Unter den Linden) főzeneigazgatóját. KultOrigoÖngyilkos lett Brody Stevens, a Másnaposok színészehttp://www.life.hu/kult/20190225-ongyilkos-lett-brody-stevens-a-masnaposok-szinesze.htmlA színész, komikus Brody Stevens múlt héten saját kezével vetett véget az életének. Pályatársai gyászolják, köztudottan súlyos depresszióval küzdött. Kult--Oscar 2019: íme, a nyertesekhttp://www.life.hu/kult/20190225-oscar-2019-ime-a-nyertesek.htmlVéget ért a 2019-es Oscar-gála. A szobrocskákat immár 91. alkalommal adták át. Sok kategóriában bejött a papírforma, de ezúttal is volt néhány meglepetés. Rami Malek mosolyogva távozhatott a díjátadóról, Amy Adams és Glenn Close viszont az est nagy vesztesei voltak. Nézzük a teljes listát, kik a díjazottak! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.