Elhunyt Věra Bílá, a legendás roma származású énekesnő

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál zene kultúra tragédia Věra Bílá énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívinfarktus miatt szállították kórházba hétfőn Věra Bílá roma származású énekesnőt. Az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, örökre lehunyta a szemét.

Věra Bílá 1954-ben született Csehországban, nélkülöző családban. Ami a zenét illeti, mindent magától tanult. Három nyelven énekelt: csehül, szlovákul és cigányul.

Věra Bílá szívinfarktusban halt meg Forrás: AFP/Michal Cizek

A Blikk szerint az énekesnőt hétfőn szállították kórházba szívinfarktus miatt. Az orvosok már nem tudták megmenteni, kedden örökre lehunyta a szemét. A legsikeresebb talán a Kale nevű formációval volt. 1996-ban kiadott lemezük az év albuma lett világzene kategóriában, Grammy-díjra is jelölték őket.

Az énekesnő a Fehér Házban is énekelt. Életét családi tragédiák árnyékolták be. Eltemette a fiát, a férjét és a fogadott fiát is. Mivel a pályája kezdetén keveset tudott a zeneiparról, többször kihasználták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.