Elhunyt Věra Bílá, a legendás roma származású énekesnő

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál zene kultúra tragédia Věra Bílá énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívinfarktus miatt szállították kórházba hétfőn Věra Bílá roma származású énekesnőt. Az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, örökre lehunyta a szemét.

Věra Bílá 1954-ben született Csehországban, nélkülöző családban. Ami a zenét illeti, mindent magától tanult. Három nyelven énekelt: csehül, szlovákul és cigányul.

Věra Bílá szívinfarktusban halt meg Forrás: AFP/Michal Cizek

A Blikk szerint az énekesnőt hétfőn szállították kórházba szívinfarktus miatt. Az orvosok már nem tudták megmenteni, kedden örökre lehunyta a szemét. A legsikeresebb talán a Kale nevű formációval volt. 1996-ban kiadott lemezük az év albuma lett világzene kategóriában, Grammy-díjra is jelölték őket.

Az énekesnő a Fehér Házban is énekelt. Életét családi tragédiák árnyékolták be. Eltemette a fiát, a férjét és a fogadott fiát is. Mivel a pályája kezdetén keveset tudott a zeneiparról, többször kihasználták.

Elhunyt George Foreman bokszlegenda 42 éves lánya, Freedahttp://www.life.hu/kult/20190313-elhunyt-george-foreman-bokszlegenda-42-eves-lanya-freeda.htmlAz otthonában holtan találták George Foreman ökölvívó 42 esztendős lányát, Freedát. Kult--Gianni Russo színész szerint megölték Marilyn Monroe-thttp://www.life.hu/kult/20190312-gianni-russo-szinesz-szerint-megoltek-marilyn-monroet.htmlAz összeesküvés-elméletek rajongóinak kedvelt témája Marilyn Monroe halála. A szőke szépség elméletileg gyógyszertúladagolásban halt meg, de sokan úgy vélik, hogy a Kennedy családnak is köze lehetett a tragédiához. Ezt támasztja alá Gianni Russo elmélete is. Kult--Meghalt Hal Blaine doboshttp://www.life.hu/kult/20190312-elhunyt-hal-blaine-dobos.htmlMeghalt minden idők egyik legjobb dobosa, Hal Blaine. 90 éves volt. KultThinkstockÉrdekes világversenyt szerveznek Budapesten: a lényeg, hogy kelts feltűnést http://www.life.hu/kult/20190312-erdekes-vilagversenyt-szerveznek-budapesten-a-lenyeg-hogy-kelts-feltunest.htmlKelts feltűnést, és vidd hírül azt, amit Budapesten csináltál: ez a lényege a márciustól induló világversenynek, a Make a Slash!-nek. KultOrigoEgy fodrász alakítja majd Diana hercegnét az életéről készülő musicalbenhttp://www.life.hu/kult/20190312-egy-fodrasz-alakitja-majd-diana-hercegnet-az-eleterol-keszulo-musicalben.htmlMusical készül Diana életéről, a főszerepet pedig egy fodrász játssza majd. Kult--84 éves korában elhunyt a népszerű sorozatsztár, Jed Allanhttp://www.life.hu/kult/20190311-84-eves-koraban-elhunyt-a-nepszeru-sorozatsztar-jed-allan.html84 éves korában elhunyt a népszerű sorozatsztár, Jed Allan. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.