újszínház2019 színház fesztivál március gasztronómia program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Színház, disznótoros, hagyományőrzés. Bármit is csinálnál a hosszú hétvégén, a lehetőség adott: mutatjuk, hova érdemes ellátogatnod.

Szerb Antal: EX

Egy király megunja a magas tábornoki gallért és azokat a korlátokat, amelyek őt a közönséges halandóktól elválasztják. Forradalmat szervez maga ellen, és otthagyja ősei trónját. De milyen foglalkozást válasszon, amikor az uralkodáson kívül semmihez sem ért? Nem marad más választása; szélhámos lesz.

Időpont: 2019. márciustól folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

Egy király forradalmat szervez maga ellen, és otthagyja ősei trónját Forrás: Újszínház

II. Zebegényi BBQ-forradalom a Füstölgőben

Az alaptételek: szegy-kolbász-oldalas. Teljes szmókerarzenál, durrantsuk be a harmadik szezont, lesz sok-sok újdonság, meglepetés! A tál: BBQ-marhaszegy, BBQ-kolbász, BBQ-sertésoldalas, házi mayos coleslaw, marinált salsa, faszénen sült narancsos saláta, 3-féle BBQ-szósz, kovászos kenyér. Ár: 5500 forint.

Időpont: 2019. március 15., 17 óra
Helyszín: Zebegény, Petőfi tér

Sok-sok újdonság és meglepetés lesz a második BBQ-forradalmon a Füstölgőben Forrás: Facebook/Füstölgő Sarok BBQ, Hartyányi Norbert

Huszáros hétvége a Skanzenben

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Megismerhetik az érdeklődők a huszárok viseletét, fegyvereit, de a szablyabemutató mellett részt vehetnek terepasztal-hadműveletben is. Vándormuzsikus járja a portákat, és nem maradhatnak el a játékos huszárképző ügyességi játékai sem. A kézműves foglalkozásokon elkészülnek a '48-as viseletek elengedhetetlen kellékei: a huszárcsákó, a fakard és a kokárda.

Időpont: 2019. március 15–17.
Helyszín: Szentendre, Skanzen

Az érdeklődők megismerhetik a huszárok viseletét, fegyvereit Forrás: Facebook/Szentendrei Skanzen

Szoboszlói toros napok

Ne hagyd ki az idei év első gasztrokulturális eseményét, ahol most felidézheted a régi korok disznóvágásait. Hangulatos zenék, disznótoros ételek és természetesen ízletes pálinkák, borok emelik a március 15-17. közötti esemény fényét.

Időpont: 2019. március 15-17.
Helyszín: Hajdúszoboszló

Az idei év első gasztrokulturális eseményén felidézheted a régi korok disznóvágásait Forrás: Shutterstock
4 film, amit vétek lenne kihagynod februárbanhttp://www.life.hu/kult/20190218-5-film-es-sorozat-amit-kar-lenne-kihagynod-februarban.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát február ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoJennifer Aniston 50 éves: 20 érdekesség a Jóbarátok sztárjárólhttp://www.life.hu/kult/20190218-jennifer-aniston-50-eves-erdekessegek-a-szinesznorol.htmlMi a köze Kojakhez és Görögországhoz? Melyik szerepre jelentkezett eredetileg a Jóbarátokba? Mit neveztek el róla a fodrászok? Mindezt és még sok minden mást is elárulunk a ma 50 éves Jennifer Anistonról, akit az ünnepi alkalomból egy csokor róla szóló érdekességgel köszöntünk. Kult--20 érdekesség a 65 éves John Travoltárólhttp://www.life.hu/kult/20190218-20-erdekesseg-a-65-eves-john-travolta.htmlMilyen kapcsolat fűzi a repüléshez? Milyen szerepeket örökölt tőle Tom Hanks? Hogy került a Ponyvaregénybe? Mindezt és még sok minden mást is elárulunk a ma 65 éves John Travoltáról, akit a születésnapján egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntünk. KultOrigoHírességek, akik a Fiumei sírkertben nyugszanakhttp://www.life.hu/kult/20190208-hiressegek-akik-a-fiumei-sirkertben-nyugszanak-andy-vajna-mellett.htmlA filmügyi kormánybiztos, számos hollywoodi sikerfilm producere, Vajna Tímea férje életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt. Temetése 2019. január 31-én volt a Fiumei úti sírkertben. Megnéztük, kik azok a magyar hírességek – tudósok, feltalálók, grófok, miniszterelnökök, írók, költők, színészek –, akik szintén ezen a helyen nyugszanak. A listában – amely természetesen nem teljes – családi név szerinti betűrendben, születési és halálozási évvel, a sírhely pontos megjelölésével szögletes zárójelben tüntettük fel az elhunytakat. KultOrigo10 film, amit nagyon várunk 2019-benhttp://www.life.hu/kult/20190130-tiz-film-amit-erdemes-lesz-megnezni-2019ben.htmlHa már nemrégiben összeszedtük az előző év filmes kedvenceit, itt az ideje az előretekintésnek is – főleg, hogy 2019 izgalmas évnek ígérkezik a moziban, már az első heteiben is. Így hát listára gyűjtöttük azokat a (lehető legkülönfélébb) filmeket, amelyek kedvéért mi biztosan be fogunk ülni idén a nézőtérre, és azt is megmondjuk, melyikre miért lesz érdemes. KultOrigo20 érdekesség a filmvászon leghíresebb bokszolójáról, Rockyrólhttp://www.life.hu/kult/20190122-20-erdekesseg-a-rocky-cimu-filmrol.htmlMár látható a mozikban a Creed II. című film, amelyben Sylvester Stallone immár nyolcadik alkalommal játssza el Rockyt – ráadásul a saját bevallása szerint utoljára. Így nem is találhattunk volna megfelelőbb alkalmat arra, hogy összegyűjtsünk egy nagy adag érdekességet a valaha volt leghíresebb mozis bokszolóról. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.