Törőcsik Mari Kossuth Nagydíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legmagasabb állami kitüntetésben, Kossuth Nagydíjban részesítették március 15-én Törőcsik Marit.  A színésznő sajnos személyesen nem tudott részt venni a díjátadó ünnepségen, de elmondta, nagyon boldog és meghatott a kitüntetéstől. 

A 83 éves Törőcsik Mari március 15-én nem tudta személyesen átvenni a díjat a Parlamentben, később az otthonában adják majd át neki az elismerést. A Ripost azonban elérte a színésznőt, aki egészségügyi probléma miatt nem vehetett részt az Országházban tartott ünnepségen.

„Most jöttem ki a kórházból, ezért nem tudtam Budapestre menni. Ezt nagyon sajnálom, de mégis óriási örömet érzek, amiért megkaptam ezt a díjat. Megkönnyeztem, amikor értesítettek, azóta is meg vagyok hatódva. Úgy érzem, a Jóisten az ölében tart engem, vigyáz rám” – nyilatkozta Törőcsik Mari.

Törőcsik Mari az egyik legtöbb elismeréssel rendelkező színművész lett Magyarországon, hiszen a Nemzet Színésze, valamint a Nemzet Művésze cím birtokosa, kétszeres Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.