Baló György örökre lehunyta a szemét, 71 éves volt

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
halál televízió műsorvezető Baló György tragédia műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenegy éves korában elhunyt Baló György televíziós újságíró. Műsorát januárban függesztették fel, akkor azt mondta, pihenésre és orvosi kezelésre van szüksége. 

"Négyévnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük" jelentette be januárban Baló György. Azóta nem sokat lehetett tudni az állapotáról.

A Híradó.hu-n ma jelent meg a hír, hogy a Prima Primissima-díjas televíziós újságíró 71 éves korában elhunyt.

A család az MTI-vel közölte, hogy méltósággal viselt, hosszú betegség után hunyt el szerettei körében. A temetéséről később intézkednek majd.

Baló György 1947. június 14-én, Budapesten született. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett magyar-angol-német szakon.

A Magyar Televízió (MTV) külpolitikai szerkesztőségében dolgozott 1975-től, valamint a Mozgó Világ munkatársa is volt; 1989-ben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöki tisztségét töltötte be.
Később, 2000-től az MTV műsorvezetőjeként, majd 2002-től 2006-ig kulturális igazgatójaként dolgozott, 2002-2003 között A hét főszerkesztője volt.

2009-ben a Magyar Rádió Kossuth adóján a 180 perc című reggeli műsort vezette, majd 2010-től 2012-ig az MTV főszerkesztői posztját töltötte be.

Baló Györgyöt 1982-ben Rózsa Ferenc-díjjal, 1988-ban Balázs Béla-díjjal, 1991-ben Pulitzer-emlékdíjjal, 2017-ben Prima Primissima Díjjal tüntették ki.

Baló György 71 évesen hunyta le örökre a szemét Forrás: MTI/Czimbal Gyula
Baló György örökre lehunyta a szemét, 71 éves volthttp://www.life.hu/kult/20190318-balo-gyorgy-orokre-lehunyta-a-szemet-71-eves-volt.htmlHetvenegy éves korában elhunyt Baló György televíziós újságíró. Műsorát januárban függesztették fel, akkor azt mondta, pihenésre és orvosi kezelésre van szüksége. Kult--Elhunyt Dick Dale gitároshttp://www.life.hu/kult/20190318-elhunyt-dick-dale-gitaros.html81 évesen távozott az élők sorából a legendás gitáros, Dick Dale. Kult--Súlyos betegség miatt nem lép fel január óta Fekete Jenő blueszenészhttp://www.life.hu/kult/20190317-sulyos-betegseg-miatt-nem-lep-fel-januar-ota-fekete-jeno-blues-zenesz.htmlJanuár közepe óta nem láthatjuk színpadon az ismert blueszenészt, Fekete Jenőt. Az előadó Facebook-oldalán írta le, hogy mi ennek az oka: lassan két hónapja alig tud felkelni az ágyból. Előbb idegbecsípődése volt, majd a sok fekvés miatt tüdőembólia alakult ki nála. A megélhetése is veszélybe került, így a közösségi oldalán kér segítséget, ahogy ő fogalmaz: „minden fillér számít”. KultOrigoÍgy vélekedik a hűtlenségről Bereczki Zoltánhttp://www.life.hu/kult/20190316-igy-velekedik-a-hutlensegrol-bereczki-zoltan-szinesz.htmlBereczki Zoltán új darabja, a Nemek és igenek kapcsán beszélt arról, hogy nem veszi könnyen a félrelépést, és hogy mi a véleménye a megcsalásról. Kult--Kaszás Attila ma lenne 59 éves, Eszenyi Enikő a mai napig gyászoljahttp://www.life.hu/kult/20190316-kaszas-attila-szinesz-ma-lenne-59-eves.htmlEszenyi Enikő volt férje, Kaszás Attila ma lenne 59 éves. A színésznő minden évben megemlékezik róla a közösségi oldalon is. Kult--Édesapja, Koós János temetése részleteiről posztolt Koós Rékahttp://www.life.hu/kult/20190316-edesapja-koos-janos-temetese-reszleteirol-posztolt-koos-reka.htmlKoós János temetési szertartása 2019. március 20-án, 13:30-kor kezdődik a Farkasréti temető Makovecz Terme előtt. Akik szeretnék leróni a kegyeletüket, ezt 13:30 és 14:30 között megtehetik, lehetőség szerint egy szál virággal – tette közzé a Facebookján Koós Réka. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.