Jobb ember leszek! mozgalom: nem csak a királyi családnak lehet fegyvere a mosoly

Forrás: AFP/Marty Melville -
királyi család Flört Meghan hercegné mosoda piac Katalin hercegné Vilmos herceg állásinterjú szerelem alku jobb ember leszek kampány 2019 Jobbemberleszek Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy idegennek is ajándék lehet a mosolyod, ha épp rossz passzban van, de neked is sokat segíthet bizonyos helyzetekben. Akár egy vágyott munkához is utat nyithat, vagy épp felkeltheted vele a másik nem képviselőjének figyelmét. Sokszor azonban nehezünkre esik, hogy mosolyt erőltessünk az arcunkra, pedig vannak, akiknek sokat jelenthet. A királyi család tagjai például ezzel az egyetlen gesztussal is megajándékozzák az arra rászorulókat.

Közhelynek tűnhet, mégis igaz, hogy felgyorsult életünk során sokkal ritkábban figyelünk a körülöttünk lévő emberekre. Könnyebben elsuhanunk olyan dolgok mellett, amelyekre fel kellene kapnunk a fejünket. Észreveszed például, ha valaki melletted pityereg a villamoson? Talán jólesne neki egy bátorító mosoly? Vagy épp ha egy diák idegesen szorongatja a tankönyvét korán reggel? Talán jól jönne egy kis bátorítás a dolgozat előtt.

Sokszor annyira a gondolatainkba, problémáinkba, az elintéznivalók sorába mélyedünk, hogy még akkor sem mosolygunk, amikor magunknak is segíthetnénk vele. De nézzünk olyan helyzeteket, ahol egy kis előnyhöz juttathatjuk magunkat azzal, ha nem pókerarccal létezünk a világban.

Állásinterjún magabiztosnak mutat

Előnnyel indítasz, ha mosolyogsz az állásinterjún Forrás: Shutterstock

Egy kicsit mindenki ideges, amikor egy új munkára pályázik, ez pedig sokszor az arcunkra is kiül. Pedig mennyivel kellemesebb érzés az asztal másik oldalán ülőnek is, ha egy kellemes mosollyal találkozik. Gondolj csak bele: ő is koncentrál, hogy megtalálja a megfelelő munkaerőt. Bizonyára sok embert meghallgatott már, és neki is jólesik, ha egy mosolygós arcot lát. Nem beszélve arról, hogy ez téged is magabiztosabbnak mutat. Így még inkább látszik majd, hogy teljesen biztos vagy a dolgodban.

Flört és figyelemfelhívás

Egy vidám, pozitív személyiség még a legnagyobb tömegből is kitűnik Forrás: Shutterstock

Nagyon tetszik egy férfi, mégsem tudod, hogyan hívd fel magadra a figyelmét? Már azt fontolgatod, hogy Bridget Joneshoz hasonlóan egy átlátszó blúzban szambázol be a munkahelyedre? Inkább vesd el az ötletet és mosolyogj. Egy vidám, pozitív személyiség még a legnagyobb tömegből is kitűnik. Ha mosolyogsz, sokkal szívesebben kezdeményeznek veled beszélgetést. És ha a kiszemelt lovagot valamilyen malőr folytán mégsem sikerül becserkészned, sok érdekes és új embert ismerhetsz meg. És talán a nagy szerelem is így talál rád.

Próbáltál már alkudni?

A bolhapiacon is bevetheted a mosolygás fegyverét Forrás: Shutterstock

Ha szeretnéd kipróbálni magad a bolhapiacok és régiségvásárok világában, akkor ne habozz tovább! Lehet, hogy kicsit bizonytalan vagy abban, szabad-e alkudni, pedig semmi okod az aggodalomra. Az eladók sincsenek kőből, még kedvezőbb árat harcolhatsz ki, ha vidám vagy és mosolygós. Próbáld ki, és a szuper cuccokon kívül néhány gyümölcsöző kapcsolattal is gazdagabb lehetsz.

A királyi család tagjai a mosollyal ajándékoznak

Nem véletlen Meghan Markle és Harry herceg népszerűsége, sokat köszönhetnek közvetlen és mosolygós természetüknek Forrás: AFP/Marty Melville

Mondhatjuk, hogy könnyű dolga van a királyi család tagjainak. De gondoljunk bele egy kicsit: mindennap olyan ügyekre hívják fel a figyelmet, amelyek lehet, hogy eszünkbe sem jutnának egy átlagos napon. Vilmos herceg, Katalin hercegné, Harry herceg és Meghan hercegné, de maga Erzsébet királynő is rengeteg emberrel találkozik nap mint nap. Sokakat közülük soha többé nem látnak, mégis úgy beszélgetnek velük, úgy mosolyognak rájuk, mintha barátok lennének. Legyen szó bármilyen ügyről, nemcsak a figyelemfelhívás és a patronálás a céljuk, hanem az is, hogy maradandó boldog pillanatot szerezzenek azoknak, akik beszélgethetnek vagy kezet foghatnak velük. Erre pedig az egyik legjobb eszközük egy őszinte mosoly.

Csatlakozz a Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmához

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen feladatokkal készültünk még a 2019-es évre, ide kattintva olvasd el az erről szóló cikkünket. A szerkesztőség tagjai sem tétlenkednek majd. Minden egyes hónapban a Life.hu más-más munkatársa teljesíti az éppen aktuális kihívást, tapasztalatait pedig egy cikkben meg is osztja a hónap végén. Csatlakozz Facebook-csoportunkhoz, hogy 2019-ben mind egy kicsit jobb emberek legyünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.