Könnyeivel küszködött születésnapi ünnepségén a 85 éves Bodrogi Gyula

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
színész Bodrogi Gyula születésnap Nemzeti Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan csak Süsü bácsiként emlegetik Bodrogi Gyulát, a Nemzet Színészét, aki a napokban ünnepelte a 85. születésnapját. Meglepetésünnepséget szerveztek neki a Nemzeti Színházban, ahol az unokái is felléptek. 

"Nagyon meghatódtam, hirtelenjében nem győztem zsebkendővel a könnyeim" – mesélte a Blikknek a 85 éves Bodrogi Gyula, akinek meglepetésünnepséget szerveztek a Nemzeti Színházban. A Nemzet Színésze számított a köszöntésre, ám a műsor minden várakozását fölülmúlta. Számos vidéki városból is érkeztek rokonok, barátok.

"Majdnem elájultam! Teljesen titokban csináltak mindent, semmiről nem tudtam. Még az unokáim is ott voltak, sőt a fiam és a feleségem, Voith Ági is" – folytatta Bodrogi, akinek még az unokái is felléptek az ünnepségen, de a színpadon állt Stohl András is.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Gyerekkoromban egy-két háborút megéltem, mindenféle történt körülöttem ez alatt az emberöltő alatt. És hogy mi a hosszú pálya titka? Nem tudom, de egy biztos, sokáig kell hozzá élni. Ez az egyik alapfeltétele, a másik pedig, hogy az ember kapjon felkéréseket, amelyeknek, ha tud, meg is felel" – fogalmazott a 85 éves színészlegenda, aki gyermekkorában még matek-fizika szakos tanár szeretett volna lenni. Ma már számos legendás alakítás fűződik a nevéhez, a Süsü, a sárkány című bábjátéknak köszönhetően pedig egy egész ország emlegeti Süsü bácsiként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.