Borbás Marcsi: "A közönségdíj igazolása annak, hogy az embereket érdeklik a tradíciók"

Forrás: Facebook - Borbás Marcsi -
film Gasztroangyal Borbás Marcsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Filmdíj "óriási igazolása annak, hogy az embereket érdeklik a vallási, történelmi, kulturális hagyományaink" – mondta Borbás Marcsi műsorvezető annak kapcsán, hogy Az eleven húsvét című Gasztroangyal-epizód közönségdíjat kapott a televíziós forgalmazású alkotások között az 5. Magyar Filmhéten.

"Ezt a díjat együtt nyertük mindazokkal, akik nem csak ápolják, hanem meg is élik hagyományaikat, legyenek azok vallási, történelmi vagy kulturális tradíciók" – fogalmazott Borbás Marcsi az MTI-nek, hozzátéve: a film jól példázza, hogy nem minden műsor unalmas, amely a hagyományok megőrzését mutatja be, a Gasztroangyal különkiadásának közönségsikere annak is köszönhető, hogy a 65 perces vallási témájú film tele van humorral, érzelemmel, különlegességekkel.

Forrás: Facebook - Borbás Marcsi

Borbás Marcsi felidézte, hogy már évek óta szerettek volna dokumentumfilmet készíteni a húsvéti ünnepkörről Erdélyben. "A tavaly rögzített műsor óriási előkészítést igényelt, minden élő volt, pontosan tudni kellett, mikor, hol mi történik. A forgatáson folyamatosan négy kamerával, két szerkesztővel dolgoztak" – fűzte hozzá.

Elmondta, hogy a film központi helyszíne Csíkmadaras, ahol évszázadok óta hűen őrzik és élik meg őseik hagyományait. "Így a faluban évről évre összegyűlnek például a rózsafüzér-társulatok tagjai, hogy az asszonyok közösen készítsék el a böjtös töltött káposztát. Az epizód egy ott élő család segítségével meséli el a húsvéti szokások rendjét nagycsütörtöktől kezdve egészen az ünnep csúcspontjáig.
A Szögi Lackó által rendezett film bemutatja a húsvéti ételáldást és -szentelést is Csíkszeredában, ahol az ünnep reggelén a város főterén asszonyok, gyerekek és férfiak ezrei várják sorokba rendeződve, hogy nagy gonddal elkészített ételeiket a püspök megáldja" – mondta a műsorvezető.

Minden eddigi bevételi rekordot megdöntött a Bosszúállók: Végjátékhttp://www.life.hu/kult/20190428-minden-eddigi-beveteli-rekordot-megdontott-a-bosszuallok-vegjatek.htmlMinden korábbi rekordot megdöntött 1,2 milliárd dolláros globális bevétellel első hétvégéjén a Bosszúállók: Végjáték című szuperhősfilm – jelentette be a forgalmazó Walt Disney Co. KultOrigoElhunyt Czipó Tibor, a Tolcsvay Trió basszusgitárosahttp://www.life.hu/kult/20190428-elhunyt-czipo-tibor-a-tolcsvay-trio-basszusgitarosa.htmlÉletének 70. évében, vasárnap hajnalban elhunyt Czipó Tibor zenész, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa – közölte az együttes az MTI-vel. KultOrigoA bolondok és a bolondozások napja – április 1.http://www.life.hu/kult/20190331-a-bolondok-es-a-bolondozasok-napja-aprilis-1.htmlÁprilis elseje hagyományosan a bolondok, pontosabban a bolondozások napja, amikor bárki a legképtelenebb tréfát űzheti, ezért ezen a napon ajánlatos még a híreket is fenntartással kezelni. KultOrigoÉdesapja, Koós János temetése részleteiről posztolt Koós Rékahttp://www.life.hu/kult/20190316-edesapja-koos-janos-temetese-reszleteirol-posztolt-koos-reka.htmlKoós János temetési szertartása 2019. március 20-án, 13:30-kor kezdődik a Farkasréti temető Makovecz Terme előtt. Akik szeretnék leróni a kegyeletüket, ezt 13:30 és 14:30 között megtehetik, lehetőség szerint egy szál virággal – tette közzé a Facebookján Koós Réka. Kult--Meghalt Novák Ilona olimpiai bajnok úszóhttp://www.life.hu/kult/20190315-meghalt-novak-ilona-olimpia-bajnok-uszo.htmlA sportoló csütörtöki haláláról a család tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubját. Kult--Így emlékezik meg a Facebookon Koós Jánosról Csonka Andráshttp://www.life.hu/kult/20190303-igy-emlekezik-meg-facebookon-koos-janosrol-csonka-andras.htmlHajdú Péterhez, Curtishez, Ábel Anitához és másokhoz hasonlóan a Facebookon is elbúcsúzott Csonka András Koós Jánostól. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.