Eurovíziós Dalfesztivál - Pápai Joci nem jutott a döntőbe

Forrás: Getty Images/Vyacheslav Prokofyev/TASS -
továbbjutás Eurovíziós Dalfesztivál ének döntő Pápai Joci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem jutott a döntőbe a Magyarországot képviselő Pápai Joci Az én apám című dallal a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon kedd este Tel-Avivban.

A dalfesztivál első elődöntőjében 17 ország előadója mutatta be produkcióját. A legjobb 10 mezőnye, így a szombati elődöntőbe jutottak listája a szakmai zsűri pontjai és a közönségszavazatok kombinációja alapján alakult ki – írja az MTI.

A Duna Televízió a helyszínről, a Tel-avivi Nemzetközi Kiállítási Központból élőben közvetítette az elődöntőt, amelyen Pápai Joci hetedikként mutatta be Az én apám című, Molnár Ferenc Caramellel közösen írt dalát. Produkcióját egyedül adta elő a színpadon, a két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színfalak mögül támogatta. Az én apámat Pápai Joci édesapja ihlette, a dal üzenete, hogy a jelenben szeressük a számunkra fontos embereket.

A show-műsor végén nem sorolták fel Magyarországot a továbbjutók között. Bekerült viszont a szombati fináléba a ciprusi Tamta, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a hat év után visszatérő, szerb Nevena Bozovic, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a görög Katerine Duska, valamint a másodszor induló San Marinó-i Serhat.
A tíz továbbjutó úgy alakult ki, hogy egyrészt a részt vevő országok, valamint a kiemeltként eleve döntősök közül Izrael, Spanyolország és Franciaország részéről pontozott egy öttagú szakmai zsűri, másrészt az utolsó dal elhangzása után negyed órán keresztül a tévénézők szavazhattak a verseny applikációján, telefonon és/vagy SMS-ben. A kettő kombinációjából született meg a tíz továbbjutó; az egyes országok szavazói nem voksolhatnak a saját fellépőjükre.

Pápai Joci nem énekelhet az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében Forrás: Getty Images/Vyacheslav Prokofyev/TASS

A keddi estét Netta Barzilai, a tavalyi győztes énekes nyitotta Toy című dalával, a műsorban színpadra lépett Dana International is, aki 1998-ban nyerte meg a versenyt.

A csütörtöki második elődöntőben Örményország, Írország, Moldova, Svájc, Lettország, Románia, Dánia, Svédország, Ausztria, Horvátország, Málta, Litvánia, Oroszország, Albánia, Norvégia, Hollandia, Észak-Macedónia és Azerbajdzsán képviselője mutatja be produkcióját.

Pápai Joci azzal vívta ki a jogot az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételre, hogy februárban megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dal 2019-et. Ő az első magyar előadó, aki kétszer is kijutott az Eurovízióra.

Az idén Dare to Dream (Merj álmodni!) szlogennel zajló dalfesztivál döntőjét szombaton rendezik, amelyet a Duna Televízió 21 órától élőben közvetít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.