HClassic2019 fesztivál program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szeszélyes május sem telhet el eseménytelenül: válassz kedvedre az izgalmas programok közül, hidd el, jobb kedvre derülsz majd tőlük. 

Szolnoki palacsintafesztivál

A rendezvény egy igazi családi hétvégi kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tavalyi évhez hasonlóan rengeteg játék, sztárfellépők, kerékpártúra, gyermekmegőrző és egyéb kikapcsolódási lehetőség várja az érdeklődőket.

Időpont: 2019. május 17-19.
Helyszín: Szolnok, Parkerdő

A palacsintafesztivál egy igazi családi hétvégi kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt Forrás: Shutterstock

Visegrádi gasztrofesztivál

A látogatók a finom falatok mellett a magyar történelmi borvidékek legkiválóbb fajtáival is megismerkedhetnek. Az ételkóstolás mellett színpadi programok is várják az érdeklődőket. 20 órától a One More Night zenekar gondoskodik a hangulatról.

Időpont: 2019. május 18.
Helyszín: Visegrád, Rendezvény tér

A gasztrofesztiválon a One More Night zenekar gondoskodik a hangulatról Forrás: Facebook/One More Night

Eperfesztivál

Idén sem maradhat el a már hagyománynak számító Eperfesztivál. Rengeteg eperborral készülnek a szervezők, hogy biztosan minden látogató belekortyolhasson a zamatos nedűkbe.

Időpont: 2019. május 31. – június 2.
Helyszín: Tahitótfalu, Dunasor

Rengeteg eperborral készülnek a szervezők az eperfesztiválra Forrás: eperfesztival.eu

Tatai patara – Török Kori Történelmi Fesztivál

A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. A Török Kori Történelmi Fesztivál egyre különlegesebb programokkal várja az érkezőket. Belemerülhetünk a 16-17. század életének mindennapjaiba, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében is. A kóstolók után borral, serbettel vagy hűs forrásvízzel olthatjuk szomjunkat. Múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, törökkávé-kóstoltatás és gyönyörű hastáncosok várnak bennünket. Még a szigorúan őrzött hárembe is bepillantást nyerhetünk; a korhű vásári forgatag pedig mutatványosokkal, tűzzsonglőrökkel és a Nánai Sólymos Vitézek vidám, történelmi színielőadásaival varázsol el minket.

Időpont: 2019. május 31. – június 2.
Helyszín: Tata, Tatai vár

A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézőknek Forrás: Facebook/Tatai Patara/Monos Gábor

Hungaroring Classic

A Hungaroring Classic mezőnye 2017-ben hatalmas sikert aratott a magyar F1-es versenypályán. A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek versenyautói és azok pilótái biztosan különleges hangulatot varázsolnak majd a mogyoródi dombok közé.

Időpont: 2019. július 12–14.
Helyszín: Mogyoród, Hungaroring pálya

A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek versenyautói különleges hangulatot varázsolnak Forrás: hungaroringclassic.com
A Pendragon-legenda kulisszatitkaihttp://www.life.hu/kult/20190514-szerb-antal-a-a-pendragonlegenda-kulisszatitkai-az-operett-szinhazbol.htmlAz Operett Színház egy furcsa, különös, misztikus világban megjelenő, izgalmas krimit mutatott be, a nézők elé idézve egy hátborzongató, kísérteties kastély díszletei közt, ahol a szereplők az örök élet titkát keresik. A Life.hu-nak kulisszatitkokat árultak el a szereplők a darabról és a felkészülésről. KultOrigo50 éves lett a világszép színésznő: 20 érdekesség Cate Blanchettrőlhttp://www.life.hu/kult/20190510-50-eves-cate-blanchett.htmlTudtad, hogy mit vitt haza A gyűrűk ura forgatásáról? Hogy ki a kedvenc színésznője? Hogy milyen Oscar-rekordokat tart? Hogy mikor játszott férfit? Mindezt és még sok mást most megtudhatsz Cate Blanchettről, aki ma ünnepli 50. születésnapját. KultOrigo19 érdekesség, amit tudnod kell a Bosszúállók: Végjátékrólhttp://www.life.hu/kult/20190502-19-erdekesseg-a-bosszuallokrol.htmlMár most biztos, hogy filmtörténet íródik a szemünk előtt: a bő tíz éve és húsznál is több film óta épülő Marvel-mozis univerzum nagy fináléját hozó Bosszúállók: Végjáték fogadtatása minden várakozást felülmúl, és sorra dönti meg a rekordokat a magyarországi mozikban is. Összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet erről a korszakos filmről, és természetesen spoilermentesek maradunk, hátha valaki még csak most indul a moziba megnézni. KultOrigoEzek a legjobb Stephen King-filmekhttp://www.life.hu/kult/20190429-a-ragyogastol-a-remeny-rabjain-at-a-kedvencek-temetojeig-ezek-a-legjobb-stephen-kingfilmek.htmlStephen King kultusza igazi reneszánszát éli: a valaha volt legismertebb és legsikeresebb horroríró műveit korábban is nagy kedvvel adaptálták a filmesek, de az utóbbi időben minden korábbinál sűrűbben érkeznek a King-filmek és King-sorozatok. Most épp a Kedvencek temetője fut a moziban, aminek kapcsán toplistára gyűjtöttük a mi kedvenc filmváltozatainkat Stephen King műveiből. KultOrigo23 érdekesség a 40 éves James McAvoy-rólhttp://www.life.hu/kult/20190417-40-eves-james-mcavoy.htmlTudtad, hogy cukrászként dolgozott, és pap akart lenni? Hogy kiket támogat a hollywoodi filmekkel keresett pénzéből? Hogy ki volt a lakótársa, és mire allergiás nagyon? Mindezt és még sok minden mást is megtudhatsz a 40 éves James McAvoy-ról! Kult--Kritikánk a botrányos Michael Jackson-dokumentumfilmrőlhttp://www.life.hu/kult/20190401-kritika-a-botranyos-michael-jacksondokumentumfilmrol.htmlTalán soha még nem váltott ki akkora indulatokat dokumentumfilm, mint a Neverland elhagyása. Ez persze érthető is, hisz egy olyan világsztár legsötétebb titkainak leleplezését ígéri, akit mindenki ismer, és akiről mindenkinek megvan a véleménye. Megnéztük a filmet, hogy nekünk is meglegyen a véleményünk – a filmről. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.