Tom Cruise szinkronizálásáért küzdött Rékasi Károly és Kautzky Armand

Fotó: Polyak Attila - Origo -
szinkron rivalizálás szerep szinkron munka Kautzky Armand Tom Cruise Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ketten pályázták meg évekkel ezelőtt Tom Cruise szinkronhangjának szerepét. A két színész Rékasi Károly és Kautzky Armand voltak. Úgy alakult, hogy kis csúszással, de mindketten megkapták a szerepet. 

Kevesen tudják, de sok évvel ezelőtt ketten is küzdöttek azért, hogy Tom Cruise magyar hangjai lehessenek. Kautzky Armand és Rékasi Károly között nehéz volt dönteni.

"A stáb nem tudott dönteni, mindketten tökéletesen megfeleltünk. Még egy tekercs, még egy tekercs, sokáig elhúzódott. Általában egyet, kettőt szoktunk castingon megcsinálni, ez akkor legalább hat tekercs lett. Végül is szavazással döntött a stáb, és rám esett a választás. Régen volt, vagy harminc éve, annyira már nem emlékszem, de még az is lehet, hogy feldobtak egy érmét" – mesélte a Borsnak Kautzky Armand, aki végül győztesen került ki a nagy szinkronpárbajból.

Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész Tom Cruise hangjaként is megszólalt Fotó: Polyak Attila - Origo

Elárulta: 15 évig adta a hangját Tom Cruise-nak, majd egyszer csak észrevette, hogy már Rékasi hangján szólal meg.

"Ebből soha nem volt köztünk feszültség. Karcsi nagyszerű! Semmi rossz érzésem nincs" – folytatta a színész, aki úgy véli, mélyült a hangja az évek során, talán ezért történhetett a váltás. Rékasi hangja még mindig fiatalosabb, jobban áll Cruise-nak.

Rékasi Károly 15 év után vette át a szinkronszerepet Fotó: Marton Szilvia/Origo

"Az az izgalmas ebben, hogy ketten pályáztunk, és végül mindketten megkaptuk. Boldog vagyok, mert ezek nagyszerű filmek, a büszkeségeim, az elmúlt tizenöt évben pedig a Karcsi is boldog, hogy a kiváló Walkürt vagy a népszerű Mission Impossible filmeket csinálhatja" – mondta Kautzky Armand.

Tízszeres áron kelt el egy papírtányér, melyre Kurt Cobain írt egy koncert előtthttp://www.life.hu/kult/20190520-tizszeres-aron-kelt-el-egy-papirtanyer-melyre-kurt-cobain-irt-egy-koncert-elott.htmlTízszeres áron, 22,4 ezer dollárért (6,5 millió forint) kelt el egy papírtányér, melyre Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese írta fel egy előadás dalainak sorrendjét - közölte a Julien's amerikai online aukciósház.Kult--A Napszállta nyerte el a France Culture diákzsűrijének díját Cannes-banhttp://www.life.hu/kult/20190519-a-napszallta-nyerte-el-a-france-culture-diakzsurijenek-dijat-cannesban.htmlNemes Jeles László Napszállta című filmje nyerte el a France Culture francia kulturális közrádió diákzsűrijének díját, amelyet a 72. cannes-i fesztiválon adtak át vasárnap. KultOrigoDuncan Laurence nyerte Arcade című dalával a 64. Eurovíziós Dalfesztiválthttp://www.life.hu/kult/20190519-eurovizios-dalfesztival-hollandia-gyozott.htmlHollandia színeiben Duncan Laurence nyerte Arcade című dalával a 64. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Tel-Avivban. Kult--A gyereknek múzeumban a helye! http://www.life.hu/kult/20190516-a-gyereknek-muzeumban-a-helye-szemelyisegfejlodes-kultura.htmlNéhány évtizeddel ezelőtt a legtöbb múzeum még idegenkedett attól, hogy a szükségesnél gyakrabban tárja szélesre a kapuit a gyerekek előtt. Az örökmozgó, nyüzsgő gyerekek sem lelkesedtek, amikor teremőrök és pedagógusok egyaránt csöndes áhítatot vártak el tőlük. Mára nagyot fordult a világ, és a múzeumok tárt karokkal várják a legkisebbeket is. De mi keresnivalójuk van a gyerekeknek a múzeumokban? Több, mint gondolnád! KultOrigoA gyereknek múzeumban a helye! http://www.life.hu/kult/20190516-a-gyereknek-muzeumban-a-helye-szemelyisegfejlodes-kultura.htmlNéhány évtizeddel ezelőtt a legtöbb múzeum még idegenkedett attól, hogy a szükségesnél gyakrabban tárja szélesre a kapuit a gyerekek előtt. Az örökmozgó, nyüzsgő gyerekek sem lelkesedtek, amikor teremőrök és pedagógusok egyaránt csöndes áhítatot vártak el tőlük. Mára nagyot fordult a világ, és a múzeumok tárt karokkal várják a legkisebbeket is. De mi keresnivalójuk van a gyerekeknek a múzeumokban? Több, mint gondolnád! KultOrigoSehol máshol nem kóstolható fogások a csütörtökön nyíló OTP Bank Gourmet Fesztiválonhttp://www.life.hu/kult/20190517-sehol-mashol-nem-kostolhato-fogasok-csutortokon-nyilo-otp-bank-gourmet-fesztivalon.htmlAz ország legjobb konyhái készülnek egyedi kreációkkal a csütörtökön induló Gourmet Fesztiválra, ahol a kóstolás mellett hazai és külföldi sztárséfek nyilvános előadásain és tematikus workshopokon is részt vehetnek a látogatók. A két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylaltja, a saját budapesti éttermének nyitására készülő Rácz Jenő dashis tőkehala és a friss csillagos Babel már klasszikusnak számító szarvasgombás tojásos nokedlije: ezeket is megkóstolhatja, aki kilátogat május 16–19. között a fesztiválnak helyet adó Millenáris Parkba. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.