5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod

film kultúra ajánló mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rovatunkban mindig összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek az adott hónapban a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk vétek lenne kihagyni. Jöjjenek hát a hónap ajánlott filmjei és sorozatai!

A vörös ügynök (Red Joan) hazai mozis premier: 05. 02.

Valós történetből készült, nagyszerű színésznők a főszereplői, és izgalmas kémtörténet: A vörös ügynök annak a brit nőnek a sztoriját meséli el, aki a szovjet titkosszolgálat, azaz a KGB leghosszabban működő beépített embereként ténykedett nyugaton, és aki komoly szerepet játszott az atomtitkok kicsempészésében is. Az indoka pedig erre furcsamód a hazaszeretet volt!

Csernobil (Chernobyl) hazai tévés premier: 05. 07. (HBO GO), 05. 19. (HBO3)

Ez az ötrészes minisorozat sajnos szintén megtörtént esetet mesél el, méghozzá a legsúlyosabb katasztrófát a történelemben, amit ember okozott: a csernobili atomerőmű 1986-os felrobbanását. Az annak idején hazánkat is érintő eseménysort a részvevők, mint például az atomerő dolgozói, a közelben lakók, a mentésben segítők párhuzamos történeteinek felhasználásával mutatja be szívszorítóan a széria.

Csaló csajok (The Hustle) hazai mozis premier: 05. 09.

A Dajkamesék hölgyeknek Marlon Brandóval és David Nivennel ismerős? Na és a Riviéra vadorzói Michael Caine-nel és Steve Martinnal? Mindkettő ugyanabból a sztoriból készült, mint most a Csaló csajok, csak épp ezúttal megfordultak a nemi szerepek: nem gazdag hölgyekre vadászó férfiszélhámosok vetélkedésének lehetünk szemtanúi, hanem pénzes palikra utazó svindlerlányok párharcának, méghozzá Anne Hathaway és Rebel Wilson előadásában.

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) hazai mozis premier: 05. 23.

A valaha volt egyik leghíresebb sorozatgyilkos Ted Bundy, azt pedig annak köszönhette, hogy olyasfajta tulajdonságokkal bírt, amiket az ember nem épp az ilyesfajta szörnyetegekhez társítana: például elképesztően sármos, vonzó, kedves fickóként írta le mindenki, aki ismerte őt – és életben maradt. Erre a különös kettősségre épít ez a furcsán hosszú című film is, méghozzá a szintén átkozottul jóképű Zac Efron főszereplésével, aki végre azt is bebizonyíthatja, hogy színészi képességei terén is lenyűgöző tud-e lenni.

Fájdalom és dicsőség (Dolor y gloria) hazai mozis premier: 05. 23.

Pedro Almodóvar az európai filmművészet nagy mestereinek egyike, aki viszont már elég régen állt elő valami igazán emlékezetes új alkotással. Most a Fájdalom és dicsőségben minden eddiginél személyesebb történetet mesél el, amit már az is jól mutat, hogy a filmjének főszereplője egy filmrendező, aki kénytelen átgondolni az életét: mit cselekedett jól, és mit rosszul, milyen hatása volt a tetteinek másokra? Ahogy pedig egy Almodóvar-összegzéstől el is várnánk, felvonul a filmben a spanyol legenda számos kedvenc színésze, többek között Antonio Banderas és Penélope Cruz is.

Női szélhámosok akcióban: a legmenőbb svindlercsajok a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20190520-noi-szelhamosokrol-szolo-filmek.htmlMár fut a mozikban a Csaló csajok, amelyben Anne Hathaway és Rebel Wilson gyakorolja hivatásszerűen a szélhámosnősködést, ebből az alkalomból pedig utánanéztünk: kik voltak emlékezetes elődjeik a filmvásznon. KultOrigoA Pendragon-legenda kulisszatitkaihttp://www.life.hu/kult/20190514-szerb-antal-a-a-pendragonlegenda-kulisszatitkai-az-operett-szinhazbol.htmlAz Operettszínház egy furcsa, különös, misztikus világban megjelenő, izgalmas krimit mutatott be, a nézők elé idézve egy hátborzongató, kísérteties kastély díszletei közt, ahol a szereplők az örök élet titkát keresik. A Life.hu-nak kulisszatitkokat árultak el a szereplők a darabról és a felkészülésről. KultOrigo50 éves lett a világszép színésznő: 20 érdekesség Cate Blanchettrőlhttp://www.life.hu/kult/20190510-50-eves-cate-blanchett.htmlTudtad, hogy mit vitt haza A gyűrűk ura forgatásáról? Hogy ki a kedvenc színésznője? Hogy milyen Oscar-rekordokat tart? Hogy mikor játszott férfit? Mindezt és még sok mást most megtudhatsz Cate Blanchettről, aki ma ünnepli 50. születésnapját. KultOrigo19 érdekesség, amit tudnod kell a Bosszúállók: Végjátékrólhttp://www.life.hu/kult/20190502-19-erdekesseg-a-bosszuallokrol.htmlMár most biztos, hogy filmtörténet íródik a szemünk előtt: a bő tíz éve és húsznál is több film óta épülő Marvel-mozis univerzum nagy fináléját hozó Bosszúállók: Végjáték fogadtatása minden várakozást felülmúl, és sorra dönti meg a rekordokat a magyarországi mozikban is. Összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet erről a korszakos filmről, és természetesen spoilermentesek maradunk, hátha valaki még csak most indul a moziba megnézni. KultOrigoEzek a legjobb Stephen King-filmekhttp://www.life.hu/kult/20190429-a-ragyogastol-a-remeny-rabjain-at-a-kedvencek-temetojeig-ezek-a-legjobb-stephen-kingfilmek.htmlStephen King kultusza igazi reneszánszát éli: a valaha volt legismertebb és legsikeresebb horroríró műveit korábban is nagy kedvvel adaptálták a filmesek, de az utóbbi időben minden korábbinál sűrűbben érkeznek a King-filmek és King-sorozatok. Most épp a Kedvencek temetője fut a moziban, aminek kapcsán toplistára gyűjtöttük a mi kedvenc filmváltozatainkat Stephen King műveiből. KultOrigo15 érdekesség, amit tudnod kell a Trónok harca utolsó évadárólhttp://www.life.hu/kult/20190415-15-erdekesseg-a-tronok-harca-utolso-evadarol.htmlElindult minden idők legnépszerűbb tévésorozatának utolsó évada, amit tűkön ülve vártak rajongók milliói világszerte, és amiről a következő hetekben mindenki beszélni fog. Össze is gyűjtöttünk a Trónok harca gigantikus fináléjáról egy nagy adag információt az olvasóink kedvéért. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.