Érvénytelenítették az Eurovíziós Dalfesztivál pontjait

Forrás: Getty Images/Vyacheslav Prokofyev/TASS -
érvénytelenítés kultúra Eurovíziós Dalfesztivál ének pont
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas hiba történt a zsűripontok adásakor az Eurovíziós Dalfesztiválon. Érvényteleníteni kellett a pontokat, ez pedig az eredményre is hatással van. 

Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója jelentette be közleményében, hogy érvényteleníteni kellett az idei fesztivál pontjait, ugyanis hatalmas hiba történt, amikor a zsűri adta a pontokat – írja a Ripost.

Magyarország színeiben Pápai Joci indult az Eurovíziós Dalfesztiválon Forrás: Getty Images/Vyacheslav Prokofyev/TASS

A hiba sem a győztesre, sem az első négy helyezettre nem volt hatással, ám a többieknél korrigálni kellett. A hibát a jelek szerint Fehéroroszország vétette. Az általuk legjobbnak ítélt 10 produkció helyett a legrosszabb 10 dalt értékelték. Így például Izrael kapott pontot, pedig Máltának kellett volna.

Az új ponttábla szerint Svédország és Norvégia is helyet cserélt, Ciprus javított, és Málta, Albánia, San Marino, Fehéroroszország, Szlovénia, Franciaország és Észtország is más helyre került – írja a lap. A legszomorúbb azonban Észak-Macedónia versenyzője lehet. A döntőben Svédország versenyzett Hollandiával az első helyért, ám a pontok átértékelése után kiderült, hogy előbbi helyett Észak-Macedóniának kellett volna ott állnia.

Amikor a rajzfilm életre kel: híres Disney-mesékből élőszereplős mozifilmhttp://www.life.hu/kult/20190524-hires-disneymesekbol-eloszereplos-mozifilm.htmlEgykor generációk kedvenc mesefilmjei voltak rajzos változatban, most pedig a Disney stúdió egy új korszak kedvenceivé akarja tenni őket, immár élőben, színészekkel. Egyesek szerint ez a klasszikus mesék megcsúfolása és anyagias bőrlehúzás, mások szerint elkerülhetetlen felújítás és modernizáció: az Aladdin friss premierje kapcsán áttekintettük a jelenség eddigi filmjeit. KultOrigoMagyar diákok értek el világsikert: az élelmiszer újrahasznosítása állt a középpontbanhttp://www.life.hu/kult/20190524-magyar-diakok-ertek-el-vilagsikert-az-elelmiszer-ujrahasznositasa-allt-a-kozeppontban.htmlA feleslegessé vált élelmiszerek újrahasznosítását és egyszerű elosztását segítő interaktív közösségi alkalmazásukkal értek el hatalmas sikert magyar diákok Dublinban. Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter két díjat is bezsebeltek. KultOrigo5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynodhttp://www.life.hu/kult/20190524-film-es-sorozatajanlo.htmlRovatunkban mindig összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek az adott hónapban a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk vétek lenne kihagyni. Jöjjenek hát a hónap ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo80 éves lett az Elfújta a szélhttp://www.life.hu/kult/20190524-80-eves-lett-az-elfujta-a-szel.html80 éve annak, hogy bemutatták a mozikban az Elfújta a szél című ikonikus filmet. Kult--Leonardo da Vinci figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzdhetetthttp://www.life.hu/kult/20190524-leonardo-da-vinci-figyelemhianyos-hiperaktivitas-zavarral-kuzdhetett.html500 évvel Leonardo da Vinci halála után arra jutottak a tudósok, hogy a művész figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenvedett, és a szakértők szerint ez a rendellenesség hozzájárult ahhoz, hogy nagyot alkosson. KultOrigoMeghalt az Oscar-díjas Mindenki producere, Udvardy Annahttp://www.life.hu/kult/20190524-meghalt-az-oscar-dijas-mindenki-producere-udvardy-anna.htmlA Mindenki című kisfilm Oscar-díjas producere, Udvardy Anna elhunyt: a szomorú hírt a fia jelentette be a Facebookon. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.